BIM-specialist Dalux opent kantoor in Beverwijk

BIM-specialist Dalux opent kantoor in Beverwijk

Dalux, leverancier van software voor het digitaliseren van de bouwsector, opent op 22 mei een kantoor in Beverwijk.

In februari is Ron van den Berge als country manager voor Dalux gestart met het ondersteunen van alle bestaande klanten en verdere marktontwikkeling in Nederland.

Bekende producten van het bedrijf zijn Dalux BIM Viewer, Dalux Field voor opnames en checklists en Dalux Box voor documentmanagement.

BIM-volwassenheid
Dalux is al bijna 15 jaar gespecialiseerd in het efficiënter maken van bouwprocessen met software voor het werken met een BIM op de bouwplaats, documentbeheer en augmented reality. Na jarenlange succesvol te zijn gegroeid in de Scandinavische landen, is het bedrijf nu verder aan het internationaliseren. “Onze groeistrategie is gebaseerd op de BIM-volwassenheid van landen”, zegt van den Berge. “Daarom zijn er eerst kantoren in Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk geopend, waar het werken met een BIM sterk door de overheid wordt gestimuleerd. De komende jaren is de Benelux een strategische groeimarkt, gezien het snel groeiend gebruik van BIM in projecten en de toegenomen BIM-volwassenheid van Nederland in vergelijking met andere landen.”

 

OpenBIM-ondersteuning
Lex Ransijn en Jasper de Mink van VDCbase Amsterdam behoren tot de eerste Nederlandse Dalux-gebruikers. “Tijdens ons onderzoek naar een mobiel te gebruiken BIM-viewer zijn wij in contact gekomen met Dalux en ontdekten wij dat zij veel meer te bieden hadden. Inmiddels gebruiken wij ook Dalux Box en Dalux Field, op zowel kleine als grote complexe projecten. Voor ons zijn dit strategisch belangrijke tools om eenvoudig bouwinformatie (inclusief 3D-modellen) beschikbaar te krijgen voor alle projectdeelnemers bij onze klanten. Wij helpen hen tevens om kwalitatief goede BIM-modellen te maken en het proces eromheen goed in te richten. Een belangrijk voordeel van Dalux is het snel kunnen werken met meerdere grote ‘openBIM’-modellen in de bijbehorende 3D-viewer. Ook zijn 2D-tekeningen eenvoudig op de juiste locatie in het gebouw en op de juiste bouwlaag in 3D te visualiseren. Op die manier is de consistentie tussen BIM-modellen en tekeningen aantoonbaar en begrijpt iedereen een BIM beter.

Website Dalux

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top