BIM-objecten van Hakron-producten

BIM-objecten van Hakron-producten

Hakron, producent en toeleverancier van producten voor de beton- en woningbouw, biedt professionele gebruikers zoals constructeurs, BIM-engineers en werkvoorbereiders kosteloos haar bibliotheek met BIM-objecten aan. Zowel losse BIM-objecten als de complete verzameling zijn nu te downloaden van de Hakron- en BIMobject-website.

De Hakron BIM-bibliotheek omvat al meer dan 100 intelligente families en 50 productgroepen, op LOD 400-detailniveau. De objecten zijn gereed voor geo- en parametrisch design en op aanvraag voor IFC beschikbaar. Enkele voorbeelden van productgroepen die direct als BIM-objecten beschikbaar zijn: Boutankers, Comax-stekkenbakken, DFI-element dilatatiebekisting vloeren, dwarskrachtdeuvels, Konnektie-ankers en -einden, T-slotankers, sparingsbuizen en voegenbanden. De Hakron BIM-bibliotheek zal de komende periode verder worden uitgebreid.

BIM-objecten
Voorbeeld DFI-element vloer.

Revit

Alle Hakron BIM-objecten zijn verrijkt met relevante data en kunnen op maat ingezet worden in diverse fases van het bouwproces. De Hakron BIM-objecten zijn in Autodesk Revit via ‘Type Catalog’ binnen te halen of als Revit-overzichtverzameling en daarnaast ook direct toegankelijk vanuit Autodesk Revit via Seek of via de Add-on van BIMobject.com.

Engineering

Samenwerking is al in een vroeg stadium mogelijk, zodat het gehele proces optimaal kan verlopen en processen beter beheersbaar worden. Hakron biedt naast de BIM-objecten deskundige advisering en ondersteuning vanuit de afdeling Engineering. Denk bijvoorbeeld aan advisering voor afslanken van de productkeuzes, voor maatwerk BIM-objecten of (deel)berekeningen bij toepassing van Hakron-producten.

Het one stop shopping-principe wordt met deze stap door Hakron verder uitgebreid van pril ontwerp tot fysiek product en zelfs het aanbrengen op het werk door Hakron-dochter Innofix behoord tot de mogelijkheden.

Website BIMobject
Website Hakron

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top