Big data in de bouw

Big data in de bouw

KYP introduceert data-analyse in de dagelijkse praktijk van de bouwwereld: KYP Analytics. Vanuit de volledig digitale planning bij KYP-projecten kan de status van een project met kengetallen inzichtelijk worden gemaakt. Met KYP Analytics krijgt een (project)manager en/of directie inzicht in de status van een project en het presteren van de projectpartners. Informatie die helpt bij de reductie van faalkosten en het benutten van de voordelen van ketenintegratie.

KYP Analytics geeft inzicht in de voortgang van een project via overzichtelijke grafieken en rapportages. Beschikbare gegevens hebben betrekking op de voortgang van het project in dagen, taken en activiteiten, hoeveel taken en/of activiteiten te laat gereed zijn en/of geaccepteerd zijn en welke projectpartners zich het beste of slechtste aan de afspraken in de planning houden. Door KYP Analytics is het analyseren van de data geen tijdrovende klus meer en worden de conclusies via een helder dashboard inzichtelijk. Projectmanagers en directies kunnen in één oogopslag zien wat verbeterpunten zijn in de projecten en kunnen verschillende projecten op eenvoudige wijze met elkaar vergelijken.

De KYP-factor

Met de KYP-factor wordt in één oogopslag zichtbaar hoe het gaat met het project. Dit slimme algoritme geeft met een cijfer (0 tot 100) aan hoe groot de kans is dat het project op tijd wordt afgerond. Kleurt de smiley groen, dan verloopt het project volgens plan. Een rode smiley is een signaal om bij te sturen.

Website KYP

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top