BGT staat op 95 procent

BGT staat op 95 procent

De transitiemonitor de basisregistratie grootschalige topografie (BGT), met als peildatum 1 juli 2017, geeft de actuele status van de transitie. Vorige maand zaten er 397 bronhouders in de landelijke voorziening (LV), dat is nu gegroeid naar 411.

 

In totaal kwamen deze maand 14 bronhouders volledig in de LV. Met dit resultaat staat 95 procent van de bronhouders volledig in de BGT. Ook zijn er weer verschillende deelgebieden in de landelijke voorziening terecht gekomen. In de PDOK-viewer is precies te zien welke gebieden al gevuld zijn in de BGT.

image

Het doel van de BGT-transitiefase is altijd geweest dat op 1 juli 2017 de BGT 100% gevuld en landsdekkend beschikbaar zou zijn. Dat is bijna gelukt, maar 16 bronhouders zijn nog niet over de finish. Het goede nieuws is dat 14 van deze 16 bronhouders een ‘GO voor de LV’ hebben ontvangen van het SVB-BGT. Dit betekent dat ze al hun data hebben aangeleverd en spoedig in de landelijke voorziening opgenomen worden. De bronhouders Rhenen, Koggenland en Sittard-Geleen zijn nog langer in transitie. Deze bronhouders hebben afspraken gemaakt met het SVB-BGT wanneer ze gaan leveren.


image

De volgende bronhouders zijn afgelopen maand in de landelijke voorziening gekomen:

ProRail
Gemeente Roermond
Gemeente Weert
Gemeente Medemblik
Gemeente Stichtse Vecht
Gemeente Oldenbroek
Gemeente Hattem
Gemeente De Bilt
Hoogheemraadschap van Rijnland
Gemeente Zoetermeer
Gemeente Teylingen
Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard
Gemeente Waddinxveen
Gemeente Heerde

 

De monitorrapportage van juli 2017

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top