BGT-lijnenkaart van Zwolle beschikbaar

BGT-lijnenkaart van Zwolle beschikbaar

De gemeente Zwolle stelt kosteloos de BGT-lijnenkaart (Basisregistratie Grootschalige Topografie) ter beschikking voor iedereen die betrokken is bij de inrichting van de buitenruimte. De gemeente faciliteert dit omdat er behoefte bestaat aan een basisondergrond die uit lijnen en punten bestaat.

De BGT-lijnenkaart wordt aangeboden via het open data portaal in het CAD-tekenformaat DWG en is te gebruiken door technische scholen, aannemers, architecten, ingenieursbureaus en particulieren met een CAD tekenprogramma.

Voorbeelden van het gebruik van de BGT-lijnenkaart:

  • ontwerpen van een nieuwe rotonde in een bestaande situatie
  • intekenen van kabels en leidingen op de ondergrond
  • controleren of er voldoende ruimte is om een evenement te organiseren
  • inpassen van nieuwe woningen
  • ondergrond voor aanvragen van vergunningen 

De nauwkeurigheid van de kaart is niet overal hetzelfde. De oude, met de hand getekende kaarten zijn gedigitaliseerd. Hierdoor zijn in het centrum van Zwolle en op nog een paar andere locaties (zoals Assendorp, Wipstrik) afwijkingen mogelijk. Voor de BGT-lijnenkaart wordt daarom uitgegaan van ± 1.00 meter. In nieuwere wijken, zoals Stadshagen is de nauwkeurigheid hoger: 2-7 centimeter. Daar is het meeste ingemeten door een landmeter met nauwkeurige apparatuur. De gemeente Zwolle adviseert om de BGT-lijnenkaart niet te gebruiken bij een bouwproject waar iets tussen twee gebouwen (in een bestaande situatie) moet worden geplaatst, maar om altijd een projectmeting uit te voeren.
BGT-lijnenkaart

Zeven beheerders, waaronder alle gemeenten, provincies, Defensie, de Staat, NS, ProRail, ministeries van Defensie, Economische zaken, Infrastructuur en Milieu en de waterschappen, actualiseren de BGT-lijnenkaart maandelijks. Mocht het toch voorkomen dat er iets niet klopt op de kaart, omdat de situatie  bijvoorbeeld  verouderd is, dan kan dit gemeld worden via Verbeterdekaart.nl aan de verantwoordelijke bronhouder. Deze zal de melding dan in behandeling nemen als de melding juist is en de kaart aanpassen.

Klik hier om naar de downloadpagina te gaan en vervolgens op openen om de DWG te downloaden.

Website Open Dataportaal Zwolle
Website Verbeterdekaart

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top