BGT in de Bollenstreek

BGT in de Bollenstreek

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is ‘live’ in de Bollenstreek  (Hillegom en Lisse) met een volautomatische koppeling naar de LV via de Cloud.

In de Bollenstreek is volgens de leveranciers voor het eerst het concept toegepast om de live-gang, de afronding van de transitie en het BGT-onderhoud geheel parallel te laten verlopen. Dankzij dit concept is snel ingelopen op de oorspronkelijke planning en zal de ouderhoudsdoelstelling voor 2016 worden gehaald. Binnen het GeoBORG-concept kan de bronhouder middels een ‘cafetaria-model’ aangeven welke taken met zelf wil uitvoeren en welke taken men liever aan externe aannemers overlaat. Het cloud-concept ondersteunt BAG- en BOR-koppelingen en directe koppelingen met het centrale geomagazijn.

editor1
Van links naar rechts: Cedric Martis, Brian Kirwan, Geert Berger, Peter Schipper, Cees Nieboer en Richard Hendriks.

Efficiënt samenwerken

De parallelle aanpak is mogelijk op basis van het GeoBORG-cloud concept waarbij aannemer, adviseur, SVB-BGT en bronhouders efficiënt kunnen samenwerken. De regierol kan hierbij geleidelijk worden overgedragen aan de gezamenlijke bronhouders. De volautomatische koppeling informeert al tijdens de live-gang op welke objecten aangesloten moet worden. Het concept ondersteunt mutaties voor, tijdens en na de live-gang. Via GeoBORG wordt de bijhouding maar ook de mutatie- en contrasignalering en kartering uitgevoerd.

editor2
Gemeente Hillegom is de eerste die de taart in ontvangst mocht nemen van GeoBORG.

De eerste

Gemeente Hillegom is de eerste die de taart in ontvangst mocht nemen van GeoBORG. In het verdere traject kunnen alle aspecten van GeoBORG optimaal benut worden, waarbij kunnen zowel de bronhouder als het SVB-BGT hun taken blijven uitvoeren en de regie behouden. Projectleider Geo-informatie en Basisregistraties Cedric Martis gaf aan dat er een goed en mooi product geleverd is. Door op constructieve wijze de BGT aan te pakken is er een goede basis gelegd voor de bijhouding van de BGT.

Website GeoBorg

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top