BGT-berichtenverkeer Obsurv gecertificeerd

BGT-berichtenverkeer Obsurv gecertificeerd

Obsurv heeft als eerste beheersysteem de BGT|IMGeo-certificering volledig doorstaan. Mét ondersteuning van de beruchte bogen en kruinlijnen.

dg DIALOG BGT, de BGT-applicatie van Sweco, had dit certificaat al ruim een jaar eerder behaald.

Automatisch uitwisselen

Dankzij berichtenverkeer wordt BGT- en beheerinformatie automatisch uitgewisseld. Dit bespaart tijd en zorgt voor betrouwbare data en nieuwe inzichten. Om zeker te weten dat het berichtenverkeer met andere software in de praktijk echt goed werkt, heeft Geonovum hiervoor een certificeringstraject vastgesteld, een onafhankelijke toetsing. De certificaten van Geonovum zijn bedoeld om op onafhankelijke wijze te toetsen of de BGT-applicaties en BOR-applicaties van verschillende leveranciers de BGT|IMGeo standaarden juist toepassen. Implementatiefouten, interpretatieverschillen en onduidelijkheden moeten natuurlijk worden voorkomen. Deze certificering geeft zekerheid over de juiste werking van de software. Geonovum heeft op haar website een overzicht staan Certificering IMGeo|BOR, waar alle leveranciers genoemd staan die gecertificeerd zijn. Hier staat een lijst van zowel BGT-applicaties (= Geo-applicaties) als BOR-applicaties door elkaar. Om exact te weten waarvoor een leverancier is gecertificeerd, is het raadzaam om het ingevulde toetsingsformulier te openen voor details.

Volledig gecertificeerd

Voor Obsurv geldt de IMGeo|BOR certificering. Op 1 september 2016 heeft Obsurv deze toets met glans doorstaan. Obsurv voldoet aan alle aspecten uit de certificering, waaronder ook ondersteuning van bogen en kruinlijnen. Geen mitsen en maren of zaken die nog verbeterd moeten worden. Obsurv voldoet als eerste beheersysteem aan alle eisen van de BGT|IMGeo-standaarden versie 1.3.

Uitwisseling in de praktijk

Dat het in gecertificeerde softwarepraktijk werkt is inmiddels bewezen. De uitwisseling van BGT-informatie is uitgebreid getest met Obsurv en dg DIALOG BGT, de BGT-applicatie van Sweco. Tijdens de dg DIALOG BGT Gebruikersdagen in mei, hebben 140 relaties al een live-demonstratie van het berichtenverkeer gezien. Als enige leverancier in Nederland van zowel een BOR- als BGT-systeem loopt Sweco hiermee voorop. Naar verwachting verschijnt in het najaar versie 2.0 van Obsurv, in deze versie is het berichtenverkeer opgenomen en kunnen klanten aan de slag met de implementatie en met uitwisseling in de praktijk.

Website Obsurv

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top