Workshop betrokkenheid publiek bij luchtkwaliteitsgegevens

Workshop betrokkenheid publiek bij luchtkwaliteitsgegevens

Save the date: workshop over de betrokkenheid van het publiek bij luchtkwaliteitsgegevens

Tijdens de RIVM publieksconferentie op 7 oktober is er een workshop over luchtkwaliteit. Tijdens de workshop wil het RIVM horen wat er bij u leeft. Zo gaat het over uw informatievoorziening en is het RIVM benieuwd of u zelf luchtkwaliteit zou willen meten. Bezoekers van de workshop kunnen ook deelnemen aan andere programmaonderdelen van de RIVM publieksconferentie.

Tijdens de workshop staat het delen van ervaringen centraal. Vanuit het RIVM wordt verteld over het smogalarm en de luchtkwaliteitsindex die de actuele kwaliteit van de lucht aangeeft. Ook is het RIVM benieuwd hoe deze informatievoorziening ervaren wordt. Zo is er bijvoorbeeld de website www.luchtmeetnet.nl van samenwerkende meetpartners en de obiele app Mijn luchtkwaliteit. Daarnaast stimuleert het RIVM ‘citizen science’ ofwel burgerwetenschap. Graag wil het RIVM, samen met u, de luchtkwaliteit meten. Er is natuurlijk ook ruimte voor andere vragen.

Naast de workshop kan er tijdens de publieksconferentie met het RIVM in gesprek worden gegaan over wat men belangrijk vindt aan het werk van de RIVM en deelt het RIVM hun kennis door lezingen, tentoonstellingen en presentaties. Daarnaast zijn er onder andere workshops over voeding, chemische stoffen en vaccinaties.

Programma voor kinderen
Ook kinderen kunnen nadenken over uitdagingen van nu en straks. Het RIVM geeft kinderen graag een ervaring mee rondom luchtkwaliteit en klimaat. Chronisch zieke jongeren bespreken hoe zij betrouwbaar kunnen zijn voor hun omgeving, ondanks de grillen van een ziekte. Ook gaat het RIVM met scholieren in gesprek over het HPV vaccin, dat is opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma voor 12-jarige meisjes.

De RIVM Publieksconferentie vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2017 (in het Weekend van de Wetenschap) van 10.00 tot 16.00 uur op het terrein van het RIVM in Bilthoven. Ook elders in Nederland gaat het RIVM met mensen in gesprek. Bekijk de specifieke informatie hierover in het programma.

Website RIVM

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top