Bereikbaarheidsanalyse werkplek

Bereikbaarheidsanalyse werkplek

Voor veel werkgevers biedt een bereikbaarheidsanalyse uitkomst. Deze geeft niet alleen inzicht in reistijden van klanten, maar ook in die van de eigen werknemers. 

Op basis van een bereikbaarheidsanalyse, kan een werkgever eenvoudig en eerlijk één lijn trekken in het reisadvies. Want traditioneel met de auto van huis naar kantoor is niet langer altijd mogelijk of gewenst.

Reistijden

Een bereikbaarheidsanalyse brengt reistijden in kaart. Op basis hiervan kan een werkgever zien hoe lang een werknemer er met bijvoorbeeld de auto, fiets, e-bike of ov over doet om op kantoor aan te komen. Onder meer overheden, organisaties in de particuliere sector en ondernemersverenigingen maken hier slim gebruik van. Bijvoorbeeld ten behoeve van milieu en gezondheid, of omdat zij over (te) weinig parkeerplaatsen beschikken. Ook veel bedrijventerreinen kampen met een tekort aan parkeerplaatsen. Een bereikbaarheidsanalyse is dan een handige tool voor een eerlijke toewijzing. Een werkgever kan werknemers die binnen een half uur met ov of fiets op werk kunnen zijn, bijvoorbeeld een vaste parkeerplaats ontzeggen. Dan is de keus aan de werknemer of hij elders parkeert of met een ander vervoersmiddel reist. 

Milieu en gezondheid

Voor veel bedrijven is mobiliteit een speerpunt op de agenda. Met name op het gebied van gezondheid en milieu. Veel werkgevers zien hun werknemers liever op de fiets of in de trein, want dat is gezonder, efficiënter en beter voor het milieu. De E-bike maakt op dit vlak zijn opmars. Werknemers passeren files en zijn in beweging zonder zich in het zweet te werken. Werkgevers zijn goedkoper uit en het milieu blijft onbelast. Een win – win – win situatie.

Website First Element

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top