Partnerschap Bentley en Atos

Partnerschap Bentley en Atos

Naast de diverse overnames werd door Bentley Systems ook een partnerschap aangekondigd tijdens YII 2018 en wel met Atos. Dit strategische samenwerkingsverband tussen beide bedrijven is nodig voor het maken en beheren van digitale tweelingen voor eigenaars/beheerders van industriële en infrastructuurassets.

Atos is gespecialiseerd in cloud services, infrastructuur- en  datamanagement en business- en platformoplossingen en de samenwerking tussen beide bedrijven moet dan ook eindgebruikers de mogelijkheid gaan bieden om assets direct en volledig te kunnen volgen en monitoren, met up to date 3D-modellen van de assets. De digitale tweelingen zullen daarbij dan ook analyses mogelijk maken, waarmee de beschikbaarheid van de assets kan worden gemaximaliseerd, net als de productiviteit en de levensduur. Verder is met de tweelingen bediening op afstand  mogelijk en kunnen ze een bijdrage leveren  aan trainingen.

Het partnerschap tussen Bentley en Atos is ontstaan via de zogenaamde Global Strategic Alliance tussen Atos en Siemens waarbinnen deze laatste twee bedrijven met name samenwerken op het gebied van IoT-services, artificial intelligence en cybersecurity. In 2016 is Bentley Systems een Strategic Alliance aangegaan met Siemens zodat de samenwerking met Atos min of meer een logisch gevolg is van deze eerder opgezette samenwerkingsverbanden.

Website Bentley Systems

Website Atos

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top