Beeldkragt-App

Beeldkragt-App

Ingenieursbureau Kragten ontwikkelde een app waarmee het inmeten van een leiding, kunstwerk of ander object gemakkelijk, gedetailleerd én nauwkeurig gaat.

De output is een 3D-model of gewoon een ‘oude’ vertrouwde 2D as-built of revisietekening met een nauwkeurigheid tot enkele millimeters. De details, zoals afsluiters en koppelingen, zijn op de exacte diepte en locatie vastgelegd en de informatie kun je op elk later moment gebruiken. Daarnaast kan de data gemakkelijk gebruikt worden voor de (3D)kartering van je kabels en leidingen of worden ingelezen in de gangbare softwarepakketten, zoals AutoCAD en ArcGIS voor verdere analyse. Behalve leidingen zijn de toepassingsmogelijkheden van dit product schier eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan kunstwerken, betonstortingen en rioleringen. Zo’n beetje alles wat is gemaakt en daarna wel of niet aan het zicht verdwijnt, roep je tot leven waar en wanneer je wilt.

Hoe werkt het?
De werking is eenvoudig. Je filmt met jouw smartphone de leiding, voegt een aantal referentiepunten toe en je upload de data vanaf jouw mobiel. De data komt binnen bij Kragten en zij verwerken dit tot het gewenste eindproduct. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.kragten.beeldkragt

Website Kragten

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top