Bedrijfsnaam NedGraphics wordt Cadac Group

Bedrijfsnaam NedGraphics wordt Cadac Group

De naam NedGraphics verdwijnt als bedrijfsnaam. De Cadac Group, eigenaar van NedGraphics, zet de activiteiten van het bedrijf voort onder eigen naam.

NedGraphics is gespecialiseerd in de registratie en verwerking van Geo-data voor boven- en ondergrondse infrastructuur. ‘We voegen de expertise van NedGraphics op het gebied van Geo-data en ontwerpsoftware van Cadac Group samen’, zegt Jan Baggen, CEO van Cadac Group. ‘De markt vraagt daarom. Beheersoftware in de openbare ruimte en ontwerpsoftware in de bouw ontmoeten elkaar. Bij NedGraphics en Cadac Group waren de twee disciplines te veel gescheiden. We integreren dat nu en gaan verder onder één naam: Cadac Group Dat is duidelijk voor onze klanten, veelal gemeenten en andere overheden.’

Achter de schermen heeft Cadac Group ontwikkelteams van softwarespecialisten en consultants geformeerd die overheden gaan ondersteunen bij de invoering van de Omgevingswet die komend jaar van kracht wordt en de Samenhangende Objectenregistratie (SOR) die in 2025 volgt. ‘Wij ondersteunen onze klanten met het samenstellen van de 3D-kaarten als basis voor de toekomstige Digital Twin’, vult Paul Smeets aan, CTO bij Cadac Group. ‘Dat is de basis voor Smart Cities, waarmee veel sneller gebouwd en beter beheerd kan worden, rekening houdend met verschillende factoren in de openbare ruimte.’ De naam NedGraphics zal overigens wel nog als naam van de productsuites voor overheid en luchtvaart blijven bestaan.

Website Cadac Group

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top