BAM start bouw juridische faculteit voor City, University of London

BAM start bouw juridische faculteit voor City, University of London

BAM Construct UK realiseert voor City, University of London een juridische faculteit (The City Law School). De bouwsom bedraagt circa 47 miljoen euro. Het project maakt deel uit van het Southern Construction Framework, een bouwprogramma voor overheidsprojecten in het zuiden van Engeland.

Het gebouw van 7.240 vierkante meter komt tot stand op een locatie, die wordt gevormd door vier gebouwen op de hoek van Sebastian Street en Goswell Road in het centrum van de Britse hoofdstad. Twee gebouwen − een gezondheidscentrum uit de jaren 70 en een voormalige fabriek uit 1947 − zullen worden gesloopt. De twee overige gebouwen blijven behouden en worden geïntegreerd in het faculteitscomplex.

Het ontwerp is verzorgd door het gerenommeerde architectenbureau Wilkinson Eyre en doet recht aan de omringende woningen en het nabijgelegen beschermde stadsgezicht (Northampton Square) in de stijlvolle Georgian architectuur.

juridische faculteit
Het universiteitsgebouw bestaat uit vier bouwdelen, die elk hun eigen karakter behouden en door een centraal atrium een eenheid vormen. Het hoogste deel van het gebouw telt zeven verdiepingen.

BAM Construct UK is gestart met de bouwwerkzaamheden en verwacht de juridische faculteit medio 2019 te voltooien.

Website BAM
Website City, University of London / Sebastian Street Project

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top