BAM breidt London City Airport uit

BAM breidt London City Airport uit

London City Airport heeft het contract voor de uitbreiding van de luchthaven met 7,5 hectare ten behoeve van een nieuwe taxibaan toegekend aan BAM Nuttall. De projectsom bedraagt ruim 95 miljoen euro. BAM Nuttall voert het project gezamenlijk uit met zusteronderneming BAM International. De luchthaven blijft in bedrijf tijdens de bouw. BAM start in het voorjaar van 2018 met de werkzaamheden. De oplevering wordt begin 2020 verwacht.

De werkzaamheden vormen de eerste fase van het City Airport Development Programme, dat ruimte zal bieden aan extra vliegtuigen, een parallelle taxibaan en uitbreiding van de passagiersterminal. Naar verwachting zal hierdoor het passagiersaantal toenemen van 4,5 miljoen nu tot 6,5 miljoen.

Betondek

BAM zal het betondek van de luchthaven uitbreiden over het King George V-dok. Het dek bestaat uit geprefabriceerde betonelementen met een in situ gestorte toplaag die zich uitstrekt over geprefabriceerde betonnen balken, die worden ondersteund door meer dan duizend stalen boorpalen, die rusten in de waterbodem (doorgaans op een afstand van tien meter). De gemiddelde waterdiepte is ongeveer tien meter en de boorpalen zijn gemiddeld circa twintig meter lang.

betondek

Bijkomend werk

Bijkomend werk omvat de gedeeltelijke sloop van een kademuur, de aanleg van drainagekanalen en een deels onderwatergelegen koker voor kabels en leidingen, alsook plaatsing van ongeveer vijftig palen op het land naast het entreegebouw van de luchthaven.

Website BAM

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top