BAM Infra Nederland bouwt fundaties voor windpark Wieringermeer

BAM Infra Nederland bouwt fundaties voor windpark Wieringermeer

Nuon/Vattenfall heeft 29 november contracten getekend met drie bedrijven voor het windmolenpark Wieringermeer. De contracten hebben betrekking op de levering en bouw van windturbines, de aanleg van de infrastructuur en de fundaties van het windpark.

De Nordex Group levert 50 N117/3600-turbines. De installatie van deze 50 turbines begint in 2019 en zal tegen het einde van dat jaar voltooid zijn. Daarna zal Nordex service verlenen aan het windpark en een lokaal service centrum voor dit doel oprichten.

BAM Infra is verantwoordelijk voor de fundaties van het windpark.

Van Gelder Groep is verantwoordelijk voor de realisatie van de parkwegen, kraanopstelplaatsen en voor het leveren en aanleggen van de parkbekabeling inclusief schakelstations.

“Iedereen kijkt ernaar uit om met dit grote project te beginnen. We zijn al begonnen met de eerste voorbereidingen in het gebied en we zijn blij dat we drie professionele bedrijven hebben kunnen selecteren. We zullen nauw met hen samenwerken om de eerste 50 turbines van dit windpark te realiseren “, zegt Ruben Lindenburg, project-directeur windenergie bij Nuon.

Henk Post, directeur bij BAM Infra Regionaal: “We zijn trots dat we kunnen bijdragen aan dit prestigieuze Nederlandse windpark, want Energie Transitie is een belangrijk onderdeel van onze strategie.”

Windpark Wieringermeer

Windpark Wieringermeer is één van de grootste wind-op-land-projecten van Vattenfall in Europa. De ontwikkeling van dit windmolenpark startte tien jaar geleden via een samenwerking tussen ECN, Nuon en partners, en Windcollectief Wieringermeer. In september 2017 heeft Vattenfall 32 windturbines van Windcollectief Wieringermeer overgenomen en is daarmee eigenaar van 82 turbines. ECN blijft eigenaar van de resterende 17 windturbines in het windpark. Eén windturbine, de Poldermolen, wordt ter beschikking gesteld aan de omwonenden. Eind 2019 zal het nieuwe windpark 100 windturbines tellen en stroom opwekken voor 370.000 huishoudens.

Website BAM Infra Nederland
Website Van Gelder Groep
Website Nordex Group
Website Nuon

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top