BAM verwerft opdracht bouw en renovatie van Britse treindepots

BAM verwerft opdracht bouw en renovatie van Britse treindepots

Stadler Rail Services UK heeft BAM Nuttall, het Britse infrabedrijf van Koninklijke BAM Groep nv, geselecteerd voor de bouw van een treindepot in Kirkdale en voor de renovatie van een bestaand treindepot in Birkenhead North. Het project wordt opgeleverd in 2019.

Het treindepot in Kirkdale biedt faciliteiten voor het wassen, stallen en onderhoud van treinen. Ook zal er een kantoorruimte en een simulator komen. Het ontwerp is zo gemaakt dat het depot in de toekomst uitgebreid kan worden voor tachtig meter lange treinstellen.

Het depot in Birkenhead North wordt uitgebreid met een nieuwe faciliteit voor het reinigen van treinen voor de lijnen Wirral (Birkenhead North) en de Northern Line (Kirkdale).

Het project hangt samen met een opdracht voor Stadler voor de productie van een nieuwe vloot van 52 metrotreinen voor Merseytravel en Merseyrail voor het stedelijke gebied van Liverpool. Voor het ontwerp, de bouw en inkoop van materialen werkt BAM samen met partijen uit het noorden van het Verenigd Koninkrijk.

Website BAM

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top