Avineon neemt Tensing International over   

Avineon neemt Tensing International over   

Karlu Rambhala, Chief Executive Officer van Avineon, kondigt de overname aan van Tensing International B.V., gevestigd in Waardenburg, Nederland.

Tensing is zowel Esri Gold Partner als Safe Software Silver Partner, en voegt ruim 60 gekwalificeerde en gecertificeerde Geo-ICT consultants toe aan het wereldwijde professionele serviceteam van Avineon. Vanuit een gemeenschappelijke filosofie rondom het leveren van kwalitatieve diensten zullen Avineon en Tensing hun ervaringen nu bundelen en samen nieuwe initiatieven ondernemen.

Aanvullend op de mogelijkheden van Avineon, biedt Tensing technologische innovaties, zoals toepassingen met geodata die 3D BIM en GIS gebruiken, of chatbots met geografische taalverwerking en geavanceerde technieken op basis van kunstmatige intelligentie voor objectherkenning in luchtfoto’s en satellietbeelden. Als twee toonaangevende geografische data-gerichte bedrijven zullen Avineon en Tensing blijvend innoveren en complete end-to-end-oplossingen bieden aan klanten over de hele wereld.


“De toevoeging van het toptalent, de eigen bedrijfscultuur, en het managementteam aan de kracht van het bestaande data engineering en diensten team van Avineon, levert één van ’s werelds grootste bronnen van expertise op het gebied van zowel Esri’s ArcGIS en Safe Sofware’s FME-technologie. Dit ondersteunt en versterkt ons aanbod aan nutsbedrijven, telecom en overheidsklanten”, aldus Peter van Es, Managing Director, Avineon Europe.

“We zijn er trots op deel uit te mogen maken van het wereldwijde netwerk van Avineon. Avineon erkent Tensing als leider en innovator op het gebied van dienstverlening in de markt van locatie informatie. We maken daarbij beide gebruik van de technologie platformen van Esri en Safe Software,” merkt Dave Laurier, Managing Director, Tensing op.

“De overname van Tensing is het bewijs van de sterke motivatie van Avineon om waarde toe te voegen voor onze groeiende groep klanten. Dit vanuit een rol als wereldleider op het gebied van Geo-ICT,” voegt Anand Subramani, President, Commercial Systems toe.

Avineon biedt locatie informatieproducten en diensten aan tal van industrieën, waaronder nutsbedrijven (elektriciteit, gas en water), lokale, regionale en nationale overheidsinstanties en telecommunicatie-bedrijven.

Website Avineon
Website Tensing

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top