Atos Urban Data Platform voor smart cities

Atos Urban Data Platform voor smart cities

Atos introduceert het Urban Data Platform voor de totstandkoming van smart cities. Het platform stelt steden in staat grote hoeveelheden data te analyseren die worden ontsloten via een ecosysteem van smart-citydiensten, -toepassingen en intelligente devices.

 

Voor luchtkwaliteit en mobiliteit biedt het Atos Urban Data Platform de mogelijkheid om data over verkeersstromen te ontsluiten.

Het platform beheert en ontsluit deze data via de operationele domeinen van steden en biedt veilige toegang tot al deze gegevens en dashboards voor het monitoren van data-gedreven diensten.

Het Atos Urban Data Platform is gebaseerd op de ontwerpbeginselen van Atos Digital Hub, dat eveneens tijdens de jaarlijkse Atos Technology Days is gelanceerd. Het platform is gebouwd op open-source-technologieën met aandacht voor de waarborging van veiligheid en de integriteit van de data die via het platform worden verzameld, opgeslagen en ontsloten. Het platform kan daarmee fungeren als ruggengraat van datagedreven steden.

Veel steden en lokale overheden moeten voldoen aan duurzame doelstellingen, onder meer door het bieden van dienstverlening via slimme IoT-devices. Dit vraagt om een geïntegreerde ontsluiting van diensten aan burgers en bedrijven. Atos promoot hierbij een horizontale aanpak, waarbij data uit verschillende bronnen worden gecombineerd.

Onderbouwde keuzes
Met betrekking tot luchtkwaliteit en mobiliteit biedt het Atos Urban Data Platform de mogelijkheid om data over verkeersstromen, de beschikbaarheid van parkeerplaatsen en alternatieve transportmodules te verzamelen en te ontsluiten. De presentatie hiervan via het platform kan burgers in staat stellen om goed onderbouwde keuzes te maken en reisschema’s real time aan te passen. Deze integrale aanpak kan een bijdrage leveren aan het verminderen van de verkeersdrukte in steden, parkeren eenvoudiger maken en de luchtkwaliteit verbeteren.

Voor de energietransitie geldt dat steden met het platform in staat zijn de lokale energietransitie te ondersteunen door enerzijds het bewustzijn onder burgers te vergroten en anderzijds de burgers te stimuleren zelf systemen te plaatsen voor het genereren van zonne-energie.

Hybride cloud
Het Atos Urban Data Platform kan ook op uiteenlopende andere terreinen worden toegepast, zoals in de gezondheidszorg of de beveiliging. Het platform integreert verschillende IoT-functionaliteiten om een verzameling van data te kunnen analyseren en presenteren. De oplossing is onderdeel van de hybride cloud, schaalbaar en geschikt  voor de opslag van historische data en indicatoren die met elkaar zijn verbonden met behulp van kunstmatige intelligentie. Het platform maakt daarnaast gebruik van ingebedde servertechnologie om storingen te minimaliseren, de privacy te waarborgen en de levering van diensten te optimaliseren. Het Atos Urban Data Platform is met elk bestaand systeem te integreren en ondersteunt de monitoring van ingebedde systemen. Ook voldoet de infrastructuur aan internationale open standaarden op basis van OASC1 en is het gebaseerd op open-source-technologieën (powered by FIWARE2). Daarnaast wordt het Urban Data Platform uitgebreid met het Computer Vision Platform van Atos, de AI Video & Image Analytics-oplossing van dit bedrijf.

Website Atos

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top