Astrid Feiter dagvoorzitter van het Nationaal Kabel- en leidingcongres

Astrid Feiter dagvoorzitter van het Nationaal Kabel- en leidingcongres

Op 2 november 2016 is Astrid Feiter de dagvoorzitter van het Nationaal Kabel- en Leidingcongres in Hart van Holland, Nijkerk. Astrid heeft een journalistieke achtergrond en ze voelt zich thuis in onderwerpen op het snijvlak van samenleving, bestuur en politiek.

Tijdens het congres krijgen de deelnemers uitleg over de nieuwe CROW-richtlijn ‘Zorgvuldig graafproces’ van Richard van Ravesteijn, COB-coördinator Kabels en leidingen. Wat gaat er veranderen in het graafproces? En wat betekent dat voor het dagelijkse werk? Alle deelnemers ontvangen aan het einde van de ochtend een eigen exemplaar van deze nieuwe richtlijn.

Verder gaat Astrid in gesprek met Jos de Groot van het Ministerie van Economische Zaken over de nieuwe WION-wet. Welke belangrijke wijzigingen zijn er? Herman Waijers, programmamanager van het Kadaster, vertelt over het nieuwe informatiesysteem KLIC-WIN.

In de middag zijn er negen workshops waar deelnemers een keuze uit kunnen maken. In de workshops gaan experts dieper in op de grootste veranderingen in de nieuwe CROW-richtlijn en het toezicht op de WION. Het team van KLIC-WIN geeft een demonstratie van het nieuwe systeem. Daarnaast is er een workshop over graafschadepreventie en veiligheid over acties van het KLO om het grote doel te bereiken.

De organisatie van het Nationaal Kabel- en Leidingcongres is in handen van het KLO. Het KLO is een non-profit samenwerkingsverband van netbeheerders, grondroerders en beheerders van de ondergrond. Het doel van het KLO is het halveren van het aantal graafschades in 2018. Graafschade leidt namelijk tot overlast, hoge kosten en kan heel gevaarlijk zijn, denk maar aan een gaslek. Het aantal graafschades in Nederland loopt terug, maar niet snel genoeg. Als KLO het doel wil bereiken, moet er meer gebeuren. Daarover gaat het Kabel- en leidingcongres 2016.

Website KLO Nationaal Kabel- en Leidingcongres

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top