ARCHICAD STAR(T) Edition 2020

ARCHICAD STAR(T) Edition 2020

KUBUS heeft bekendgemaakt dat ARCHICAD STAR(T) Edition beschikbaar is voor de Nederlandse en Belgische markt. De STAR(T) Edition is een volledig BIM-pakket dat met name bedoeld is als instapsoftware voor de kleinere bureaus die willen participeren in de BIM-workflow. Alle verbeteringen die in ARCHICAD 23 zijn doorgevoerd, zijn daarbij ook terug te vinden in STAR(T) Edition 2020. 

 

Het nieuwe openingen-gereedschap biedt mogelijkheden om openingen in een model te creëren en af te stemmen op andere disciplines.

ARCHICAD STAR(T) Edition sluit aan op Nederlandse en Vlaamse werkmethodieken en is bedoeld voor bedrijven die interdisciplinair willen samenwerken. De software ondersteunt IFC en BCF, de standaarden voor een open BIM-samenwerking. Hierdoor is het mogelijk om ‘betekenisvol’ uit te wisselen met alle moderne BIM-software. Gebruikers kunnen een eigen, interne workflow opzetten dankzij de mogelijkheid tot het uitwisselen van bestanden en het gezamenlijk gebruiken van de beschikbare bibliotheken.

Openingen-gereedschap
Nieuw in STAR(T) Edition 2020 is dat het gedetailleerde en constructief correcte detailaansluitingen van balken en kolommen biedt. Ook de 2D-documentatie hiervan is verbeterd, wat zorgt voor duidelijke communicatie in het uitvoeringstraject. Daarnaast geeft het nieuwe openingen-gereedschap meer mogelijkheden om openingen in een model te creëren en af te stemmen op andere disciplines. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Dit nieuwe gereedschap biedt een unieke workflow voor integraal werken aan openingen en sparingen.

Performance
Het opstarten van projecten gaat sneller in ARCHICAD STAR(T) Edition 2020 dan in voorgaande edities. Door middel van een nieuw dashboard worden alle actuele projecten aangeboden voor een directe start. IFC4 wordt in STAR(T) Edition 2020 volledig ondersteund waardoor deze volledig inzetbaar is in open BIM-projecten. IFC4 bevat onder andere meer mogelijkheden voor geolocatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd in de 2020-versie.

Website KUBUS

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top