ARCHICAD 23 beschikbaar in Nederland en België

ARCHICAD 23 beschikbaar in Nederland en België

De nieuwste versie van ARCHICAD is beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt. ARCHICAD 23 biedt meer gedetailleerde en constructief correcte aansluitingen van balken en kolommen. Ook voor de 2D-documentatie hiervan zijn er meer mogelijkheden beschikbaar in deze versie. Samen met de uitbreiding van de KeyMember Editie voor 3D-detailleren zorgt dit voor een basis voor het uitvoeringsontwerp. 

Het Irina Viner-Usmanova Rhythmic Gymnastics Center in het Luzhniki Complex, Moscow. © Vitaliy Krestianchik.

Het nieuwe openingen-gereedschap in ARCHICAD 23 geeft uitgebreide mogelijkheden om openingen in een model te creëren en af te stemmen met andere disciplines. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Deze tool biedt een workflow voor integraal uitwisselen van, en werken aan openingen en sparingen. Daarnaast gaat het opstarten van projecten sneller. Door middel van een nieuw overzichtelijk dashboard worden alle actuele projecten en modules aangeboden voor een directe start.

Interoperabiliteit
IFC4 wordt in ARCHICAD 23 volledig ondersteund. IFC4 bevat onder andere meer mogelijkheden voor geolocatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd. Hiermee is ARCHICAD klaar voor toekomstige ontwikkelingen op het gebied van integraal ontwerpen met een nog completere uitwisseling. Alle ARCHICAD 23-gebruikers hebben recht op een gratis licentie van Twinmotion 2020.

Met Twinmotion kunnen fotorealistische renderings gemaakt worden. Door de directe link met ARCHICAD 23 is hiervoor een naadloze, extreem snelle en eenvoudige workflow beschikbaar.

KeyMember Editied
De nieuwe KeyMember Editie geeft meer inzicht in de mogelijkheden van detailleren en engineering. Zo kan een model worden opgewerkt tot een krachtig informatiemiddel, geschikt voor de uitvoeringsfase. Ook zijn er ontwikkelingen op het gebied van presentaties: tekeningen met schetslijnen, kleurarceringen en lijntekeningen zijn zeer eenvoudig te maken. In de NL-editie kan nu een geheel geautomatiseerde indicatieve dagberekening gemaakt worden, en ook een gewichtsberekening van stalen balken en kolommen. In de BE-versie is de Meetstaat Manager geüpdatet: openingen, balken, kolommen en vliesgevels kunnen worden opgenomen en eigen artikelen kunnen worden toegevoegd.

Website KUBUS

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top