ARCHICAD 22 na de zomer beschikbaar

ARCHICAD 22 na de zomer beschikbaar

Graphisoft heeft de nieuwste versie van zijn BIM-oplossing aangekondigd. ARCHICAD 22 verbetert de design- en documentatie-workflow voor het ontwerpen van vliesgevels. Daarnaast worden ook aanzienlijke verbeteringen in het modelleren, informatiebeheer en 2D-prestaties geïntroduceerd.

Ontwerpen is wat architecten het mooiste vinden aan hun werk. Het vernieuwde vliesgevel-gereedschap in ARCHICAD 22 maakt het ontwerpen van gevels, via de modulaire patroon-generator, tot een echt grafische ervaring. Het meest krachtige aan het nieuwe vliesgevel-gereedschap is dat deze het gehele ontwerpproces beslaat, van ontwerp en detaillering tot de juiste documentatie met ondersteuning van Nederlandse en Belgische standaarden. Alles 100 procent BIM.

Ontwerp vliesgevels eenvoudiger en gedetailleerder

Het nieuwe vliesgevel-gereedschap van ARCHICAD 22 biedt een flexibele ontwerpomgeving om gevels te creëren met behulp van modulaire, hiërarchische en eenvoudig aan te passen patronen. Zowel traditioneel als algoritmisch modelleren wordt ondersteund, dankzij de verbeterde ARCHICAD-Grasshopper-connectie.

Meer flexibiliteit met parametrische profielen

De verbeterde profiel-editor maakt het makkelijker om intelligente profielen te creëren voor kolommen, balken en wanden. Vanaf nu kan de geometrie van profielen parametrisch worden gemaakt en zowel numeriek als grafisch worden beheerd.

Expressies: vul data aan met rekenkundige formules

Met de nieuwe expressies kunnen berekende waarden toegevoegd worden aan elementen in het model. Een combinatie van element-eigenschappen met rekenkundige formules maakt bijvoorbeeld ventilatieberekeningen of aantal kilo’s staal per ligger mogelijk. Dit geeft meer invulling aan de ‘i’ in BIM.

Sneller

ARCHICAD 22 bevat de nieuwste (R19) CineRender-engine van Maxon, die stereoscopische of 360-graden-weergaven biedt. Naast bovengenoemde features zijn er weer vele functionele verbeteringen doorgevoerd voor een nog betere productiviteit.

Beschikbaarheid

ARCHICAD 22 zal na de zomer beschikbaar zijn in Nederland en Vlaanderen. Voor meer informatie over ARCHICAD 22 (of aanmelden voor de livestream van de première), zie de Graphisoft-website.

 

Website KUBUS/ARCHICAD
Website KUBUS/nieuwe features

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top