ArcGIS Online-update nu beschikbaar

ArcGIS Online-update nu beschikbaar

Voor de ArcGIS Online-update van december 2017 is er onder andere veel aandacht besteed aan Insights for ArcGIS, meten in de 3D-scene en hosted feature layers en hosted feature layer views.

Hieronder een greep uit de nieuwe functies.

Gebruikerservaring

Het is nu mogelijk om Online verder te personaliseren, bijvoorbeeld bijvoorbeeld door de galerij in te stellen als beginpagina. Daarnaast is het mogelijk om in te stellen welke apps er beschikbaar zijn in de app launcher.

Insights for ArcGIS met ArcGIS Online
Met Insights for ArcGIS is het mogelijk intuïtief op zoek te gaan naar verborgen patronen in data. Het visualiseren van data geschiedt op een interactieve manier aan de hand van grafieken, tabellen en kaarten en is te delen binnen en buiten de organisatie. Insights for ArcGIS is nu ook beschikbaar als premium app binnen ArcGIS Online.

Meten in de 3D-scene
Het is nu mogelijk om afstanden te meten tussen verschillende locaties in 3D. Bij het meten wordt de horizontale, verticale en diagonale afstand weergegeven tussen twee punten. Daarnaast is het mogelijk om de afstand te converteren naar andere meeteenheden.

Databeheer
De hosted feature layers en hosted feature layer views (weergave-laag) zijn verbeterd. Het is nu mogelijk om een gebied aan te geven in een weergave-laag, zodat alleen de objecten binnen dat gebied zichtbaar worden. Daarnaast zijn er nieuwe privileges beschikbaar. Hierdoor is gedetailleerder in te stellen welke rechten iemand heeft voor het editen in een weergave-laag.

Overig nieuws

  • Level 1-users kunnen lid worden van groepen buiten de eigen organisatie. Het is nu mogelijk om hosted feature layers te publiceren vanuit CSV en Excel-bestanden die zijn opgeslagen in de cloud, zoals Dropbox, OneDrive of Google Drive. Er is een nieuwe firefly symbolenset beschikbaar voor het opmaken van kaarten. In Arcade zijn geometrische functies toegevoegd. Er hebben diverse updates plaatsgevonden rondom de apps en appbuilders. Zo heeft Web AppBuilder for ArcGIS diverse verbeteringen in widgets en thema’s en een verbeterde ondersteuning voor 3D.

Content
Er hebben ook een aantal updates op het gebied van ArcGIS Content plaatsgevonden. Hieronder vindt u een overzicht.

  • De puntenwolk van het AHN(3) is nu beschikbaar als scene service. Het eerste gebied dat beschikbaar is gemaakt als service betreft provincie Zeeland. In de nabije toekomst komen ook puntenwolken beschikbaar voor de rest van Nederland. De laag kunt u toevoegen in een scene in ArcGIS Online of – Pro. Aan de hand van uw zoomniveau wordt de grootte van de punten aangepast. Bekijk de puntenwolk. (LINK:http://www.arcgis.com/home/item.html?id=4cc0a6ca2628456183304546f38a6054)
  • De Topo RD basiskaart is geactualiseerd op basis van bronbestanden van november 2017. Daarnaast wordt de BGT(Basisregistratie Grootschalige Topografie) op een extra schaalniveau getoond, namelijk 1:3000. Hierdoor blijft de BGT-laag langer zichtbaar wanneer u verder uitzoomt. De Topo RD vector basiskaart is geactualiseerd en uitgebreid met de BGT voor drie diepste schalen (vanaf 1:3000). Ook de Lichtgrijze Canvas vector basiskaart wordt geactualiseerd. De CBS Wijk- en Buurtkaart van 2017 is nu beschikbaar. Daarnaast zijn de kaartlagen uit de CBS Wijk- en Buurtkaart 2016 en de CBS Wijk- en Buurtkaart 2015 bijgewerkt. Aan beide kaartlagen is extra informatie toegevoegd.

Website Esri

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top