ArcGIS Online-update beschikbaar

ArcGIS Online-update beschikbaar

Onlangs publiceerde Esri Nederland een update van ArcGIS Online.

Er is onder andere veel aandacht besteed aan het clusteren van data, het opmaken van puntenwolken, en WMS-services in de scene-viewer.
 
Clusteren van data
Het is vanaf nu mogelijk om data geclusterd weer te geven in de map-viewer. Hierdoor kan data overzichtelijker worden weergegeven op de kaart. Wanneer er wordt uitgezoomd wordt, worden locaties met veel verschillende punten weergegeven als één symbool. Het formaat is afhankelijk van het aantal punten. Wanneer er wordt ingezoomd, worden de individuele punten zichtbaar.
 
 
Puntenwolken opmaken 
Vanaf nu is het met SmartMapping-functionaliteit mogelijk om de opmaak van puntenwolken aan te passen in de scene-viewer. De punten kunnen worden weergegeven op basis van hoogte, klasse, intensiteit of RGB-kleuren. Daarnaast is het mogelijk om de grootte van de punten aan te passen. Hierdoor zijn apps eenvoudig met de juiste visualisatie aan te bieden aan de gebruikers.
 
WMS in scene-viewer
De scene-viewer biedt nu ondersteuning voor WMS-services. Anders dan in de map-viewer, moet de WMS-service eerst worden toegevoegd als item aan de content. Het is mogelijk om de pop-ups en overige WMS-parameters, die zijn ingesteld bij de map-viewer, over te nemen in de scene-viewer.
 
 
Gericht zoeken
Het is nu ook mogelijk om de zoekfunctionaliteit verder naar wens aan te passen. Dit houdt in dat zelf in te stellen is naar welke type locaties er gezocht kan worden, bijvoorbeeld postcodes, wegen en/of plaatsen. Ook is in te stellen binnen welk gebied er gezocht kan worden. Het configureren van deze instellingen gaat via een Locator.
 
Samenwerken tussen portalen
Voor organisaties die zowel ArcGIS Enterprise als ArcGIS Online gebruiken, was het al mogelijk om tussen deze portalen items te synchroniseren door middel van ‘Enterprise to Online collaboration’. Met deze update zijn er meer opties bijgekomen om dit type synchronisatie te beheren. Het is nu mogelijk om in te zien wanneer de laatst geplande synchronisatie heeft plaatsgevonden en wanneer de volgende is ingepland. Voor items die direct worde gesynchroniseerd is de status meteen zichtbaar. De beheerder kan aangeven dat de data behouden moet worden of niet, wanneer een gebruiker de ‘collaboration’ verlaat.
 
ArcGIS Content
Binnenkort zullen er ook een aantal updates op het gebied van ArcGIS Content plaatsvinden. De Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) zal dagelijks worden bijgewerkt tot de meest actuele informatie. Ook wordt het mogelijk om binnen de BAG op gebruiksfunctie van een pand te filteren. Zo wordt specifiek zoeken mogelijk naar bijvoorbeeld winkelpanden of kantoorpanden. De Esri-vectorbasiskaarten worden uitgebreid met BGT-objecten. Hierdoor bevat de kaart meer details op diepere zoomniveaus. De AHN3-puntenwolken komen beschikbaar als pointcloud scene-layers. De AHN3-puntenwolken zijn gebaseerd op de kleuren van de 25cm-luchtfoto. Dat vormt een goede basis voor een 3D-webscene. Ook is het mogelijk om 3D-objecten uit te lijnen op puntenwolken, waardoor er een realistischer beeld ontstaat van de werkelijkheid. Daarnaast is het mogelijk om de opmaak van de AHN3-puntenwolken aan te passen via Smart Mapping-functionaliteit.
 
 
 
Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top