Arcadis maakt rioolmodel voor Utrecht

Arcadis maakt rioolmodel voor Utrecht

De gemeente Utrecht heeft ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis in de arm genomen om een compleet en gedetailleerd rioolmodel te maken.

Het moet de gemeente Utrecht helpen klimaatbestendig te maken. De komende jaren moet het riool grote pieken in neerslag aankunnen. Arcadis helpt bij de modellering van de riolering en hemelwatervoorzieningen en bekijkt de komende vier tot acht jaar continu of het systeem op orde is. Waar nodig, volgen aanpassingen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Stresstest

Gemeenten worden in de toekomst geacht om een klimaatstresstest te doen. Utrecht is de eerste grote gemeente die dit in één keer voor een lange tijd wil garanderen. Met de keuze voor Arcadis werkt Utrecht straks met de laatste internationaal ontwikkelde methodes om zicht te krijgen op het functioneren van het watersysteem in haar stad. Utrecht is een waterrijk gebied met een drukke historische binnenstad. Volgens David van Raalten, Europees directeur water management bij Arcadis, heeft Utrecht de uitdaging om het stedelijk gebied water robuust te maken ,,De komende jaren nemen pieken in neerslag toe. De gemeente Utrecht sorteert hier goed op voor en heeft verduurzaming van het stedelijk waterbeheer hoog op de agenda staan. Door nu slim te kijken kan de gemeente investeringen beter op elkaar afstemmen.’’

Website Arcadis

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top