Aquo en softwareleveranciers in technische werkgroep

Aquo en softwareleveranciers in technische werkgroep

In opdracht van het Informatiehuis Water (IHW) heeft HKV Lijn in Water voor de zomer contact gezocht met de, mogelijke, leden van de technische werkgroepen TW Aquo en/of Metingen om inzicht te krijgen in wat er leeft bij de softwareleveranciers.

IHW hoopt met de uitkomst van het onderzoek de juiste stappen te gaan zetten die leiden tot het goed functioneren van de technische werkgroepen. De uitkomst van het rapport en het vervolg dat IHW hieraan wil geven, wordt besproken op 8 november 2016 in de TW Aquo.

Implementatie standaarden bevorderen

In 2014 heeft het IHW twee technische werkgroepen (TW) opgericht: de TW Aquo en de TW Metingen, deze in samenwerking met de Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer. De technische werkgroep heeft tot doel om de implementatie van de standaard te bevorderen in softwarepakketten die gebruikt worden in het waterbeheer en om technisch consensus te bereiken over wijzigingsvoorstellen. De technische werkgroep brengt een advies uit over de wijzigingsverzoeken aan het Centraal College van Deskundigen Datastandaarden. In de technische werkgroep zitten softwareleveranciers (projectleiders, productmanagers,  architecten, etc.) en regievoerders Informatievoorziening vanuit de verschillende overheden, die opdracht verlenend zijn richting de softwareleveranciers, zoals servicemanagers, applicatiemanagers, productmanagers en functioneel beheerders.

Website Aquo

.

 

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top