Antea Group Nederland boekt positief resultaat

Antea Group Nederland boekt positief resultaat

Antea Group heeft in Nederland een positief resultaat geboekt over 2016. Dit blijkt uit de jaarcijfers van het internationaal opererende ingenieurs- en adviesbureau. Met een omzet van 192 miljoen euro en een nettowinst van bijna 10 miljoen euro boekte Antea Group in Nederland het één na beste resultaat ooit. De Nederlandse organisatie van Antea Group had hiermee het belangrijkste aandeel in de mondiale groei van omzet en resultaat.

In een sterk concurrerende markt van ingenieurs- en adviesdiensten wist Antea Group Nederland in diverse sectoren zijn positie te versterken en te handhaven. De nettowinst steeg van 8,8 miljoen euro in 2015 naar 9,6 miljoen euro in 2016: een toename van 9,5 procent. De omzet bedroeg 192 miljoen euro. Dit is een stijging van 2,0 procent ten opzichte van 2015. Het aantal werknemers groeide van 1556 naar 1583.

De positieve ontwikkelingen houden mede verband met het lichte herstel dat de Nederlandse economie in 2016 liet zien. Opdrachtgevers leggen steeds meer nadruk op het kwaliteitsaspect. Antea Group Nederland profiteerde in 2016 met name van de toenemende vraag op het gebied van milieu, veiligheid en ruimtelijke ontwikkeling.

Wereldwijd: omzetstijging van 9,0 procent

Mondiaal gezien (inclusief Nederland) lieten de gezamenlijke landenorganisaties van Antea Group een omzetstijging zien van 363 miljoen euro in 2015 naar 395 miljoen euro in 2016 (+ 9,0 procent). Deze groei wordt voornamelijk verklaard door de acquisitie van Groupe IRH Environnement in Frankrijk in december 2015. Ook door toenemende internationale samenwerking en diversificatie van de klantportfolio bleek de groep in staat om met verschillende marktomstandigheden om te gaan.

De positieve resultaten van alle lopende activiteiten kregen vooralsnog geen weerslag in de nettowinst. Het staken van de activiteiten van Antea Group in Colombia dempte het nettoresultaat dat uitkwam op 2,3 miljoen euro.

Website Antea Group

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top