AND levert MapFusion aan overheid voor zelfrijdende auto

AND levert MapFusion aan overheid voor zelfrijdende auto

Kaartenmaker AND maakte onlangs een samenwerking met Talking Maps bekend.

Het betreft een pilot met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie Noord-Brabant en V-Tron. AND zorgt ervoor dat gegevens, verzameld door slimme camera’s in auto’s van weginspecteurs, geautomatiseerd kaart- en locatiegegevens verbeteren, updaten en verrijken via MapFusion.

Verbeteren, updaten en verrijken

Deze samenwerking start met een pilot van waar bij de focus ligt op het verbeteren, updaten en verrijken van HD-kaarten met wegbelijning en verkeersborden op de corridor Maasvlakte-Venlo. Op basis van de pilotresultaten wordt het vervolg ingericht. HD-kaarten zijn een zeer nauwkeurig model van het wegennetwerk dat zelfrijdende auto’s in staat stelt nauwkeurig te manoeuvreren en de exacte positie te bepalen. Dit is cruciaal voor geavanceerde rijtoepassingen zoals coöperatief en autonoom rijden. AND volgt hiermee de trend in de automotive sector dat auto’s steeds geavanceerder sensoren krijgen en steeds beter met het internet verbonden worden. Kaart- en locatiegegevens vormen een essentiële component voor geavanceerder veiligheid, eco-efficiency, comfort en autonoom rijden. Eerder kondigde AND al haar samenwerking met Continental aan om kaarten automatisch te verrijken en onderhouden.

Begin met weginspecteurs

Hugo van der Linde, CEO AND: “We zijn erg enthousiast om, samen met V-Tron, onze MapFusion technologie inzetten in relatie tot de kennisvragen van overheden en andere partners van Talking Traffic. AND integreert automatisch gegevens uit de auto om zeer gedetailleerde en actuele kaarten te maken. Hiermee kan AND actuele data leveren om autonoom en coöperatief rijden met personen- en vrachtauto’s in Nederland een extra impuls geven.” In eerste instantie zullen auto’s van Brabantse weginspecteurs hiervoor ingezet worden. Van daaruit zullen waarschijnlijk nog enkele wegbeheerders aanhaken bij de Talking Maps proef waardoor nog meer voertuigen gegevens gaan verzamelen.

Website AND

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top