Amersfoort in LV BGT

Amersfoort in LV BGT

De Gemeente Amersfoort is de honderdste NedBGT-gebruiker die is opgenomen in de Landelijke Voorziening van de Basisregistratie Grootschalige Topografie.

Verschillende kopstukken waren op 20 december 2016 aanwezig in het gemeentehuis van Amersfoort om deze mijlpaal te vieren: Jan Bruyn, directeur van het Samenwerkingsverband BGT (SVB-BGT), BGT Programmamanager Ruud van Rossem (Ministerie van IenM) en burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius. Maar ook de projectleden van de gemeente waren uiteraard aanwezig om deze mijlpaal van de gemeente te vieren. De gemeente is in november aangesloten aan de Landelijke Voorziening BGT. De inmiddels welhaast traditionele oorkonde en taart werden plechtig overhandigd door het SVB-BGT. De gemeente Amersfoort is voor ICT-leverancier NedGraphics de honderdste klant die is aangesloten aan de Landelijke Voorziening. Om dit heuglijke feit te markeren heeft NedGraphics  aan de betrokken geo-afdeling een kleine sculptuur geschonken.

amersfoort

In hun dankwoorden en toespraken wezen verschillende sprekers op de voor Amersfoort ‘hobbelige weg’ en zelfs een ‘zandpad’ waar het de voortgang betrof van de werkzaamheden voor het afronden van de BGT. Door gezamenlijke inspanning van alle betrokkenen is er nu een mooi resultaat neergezet en daar is de gemeente Amersfoort, dat zichzelf graag ziet als ‘geo-gemeente’ in de ‘geo valley’, trots op.

Inmiddels worden al voorbereidingen getroffen voor de volgende stappen, het inrichten van het automatisch berichtenverkeer en het horizontale koppelvlak met de BOR-omgeving.

Website NedGraphics

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top