Altair verbetert productiviteit van architecten en ontwerpers 

Altair verbetert productiviteit van architecten en ontwerpers 

Altair introduceert Thea Render 3.0 om de productiviteit van architecten en ontwerpers te verbeteren. Thea Render is zowel krachtige als veelzijdige 3D-visualisatiesoftware met grafische engines.

 

Deze versnellen het ‘renderen’ aanzienlijk, waardoor architecten, ontwerpers en digitale artiesten meer tijd kunnen besteden aan het detailleren en perfectioneren van fotorealistische visualisaties. Het is een oplossing die helpt ontwerpen gemaakt in SketchUp, Rhino en Altair Inspire Studio sneller te visualiseren.

Productiviteitsverhogende functionaliteit
“Thea Render bevat productiviteitsverhogende functionaliteit voor architecten en ontwerpers, zoals workflow- en snelheidsverbeteringen”, zegt James Dagg, Chief Technical Officer van Altair. “Verder blijven wij in lijn met onze open-architectuur aanpak de plug-ins voor veelgebruikte ontwerpsoftware ondersteunen en verbeteren, waaronder voor SketchUP, Rhino en onze eigen oplossing Altair Inspire Studio. Thea Render integreert ook met de Intel Open Image Denoiser en de NVIDIA CUDA Toolkit 11 met ondersteuning voor de NVIDIA Ampere architecture.”

 

Samenvatting nieuwe functies
De belangrijkste verbeteringen en nieuwe functies in Thea Render 3.0 zijn:

  • Adaptive Tracing: een techniek voor moeilijke lichtscenario’s, met meerdere puntlichten, zonnebronnen en diffuse reflecties. Dit resulteert in visualisaties met een groter dynamisch bereik en lichteffecten die voorheen onmogelijk waren.
  • Relight Editor: maakt het mogelijk oneindig veel afbeeldingen te generen uit een enkele render. Als Relight aan staat is elke lichtbron in een scene aanpasbaar (intensiteit, kleur en status) en zijn verschillende setups te creëren tijdens de postproductie.
  • Random Color Texture: een procedurele textuur die variatie toevoegt aan ontwerp- modellen en rijke beelden creëert voor gras, struiken, bomen, houten vloeren en meer.
  • Ondersteuning voor Intel Open Image Denoiser: de AI-gebaseerde Intel Open Image Denoiser is toegevoegd aan Thea Render voor het creëren van hoge kwaliteit ruisvrije afbeeldingen.
  • Interactive Denoising: ruis verwijderen met zowel Intel als NVIDIA tools is mogelijk tijdens een interactieve rendersessie.
  • Ondersteuning voor NVIDIA CUDA 11: Thea Render bevat de nieuwste NVIDIA CUDA toolkit, met ondersteuning van de NVIDIA Ampere architectuur.

NVIDIA GPU’s
“Het gebruik van NVIDIA GPU’s versnelt de nieuwe functionaliteit in Thea Render 3.0, waardoor gebruikers de benodigde snelheid en betrouwbaarheid krijgen die nodig zijn voor interactieve rendersessies, snelle feedback en ook een snellere besluitvorming tijdens het ontwerpproces”, zegt Andrew Rink, global marketing strategy lead AEC van NVIDIA.

Website Altair

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top