Altair neemt SIMSOLID over

Altair neemt SIMSOLID over

Simulatiespecialist Altair maakt de overname bekend van SIMSOLID. Dit bedrijf is gespecialiseerd in software voor het automatisch creëren van productsimulaties op basis van 3D CAD-ontwerpen. Omdat er geen geometrievereenvoudiging, opschonen of meshing meer nodig is, verkort deze technologie zowel de pre-processing als simulaties rigoureus. Met de op nieuwe algoritmen gebaseerde SIMSOLID-software helpt Altair de productontwikkeling en ’time-to-market’ van innovaties aanzienlijk te verkorten.

 

SIMSOLID-technologie
SIMSOLID maakt CAD-ontwerpen van producten, onderdelen of assemblages direct geschikt voor complexe simulaties, zonder de benodigde tijdrovende geometrische vereenvoudiging en meshing. De technologie van het bedrijf is merendeels afkomstig uit research en development van Dr. Victor Apanovitch, een voormalig professor van de Wit-Russische Polytechnische Universiteit en medeoprichter van SIMSOLID Corporation.

De SIMSOLID-engine is gebaseerd op nog ongepubliceerde wiskundige algoritmen voor uitbreidingen van de theorie van ‘External Approximations’. Deze controleren de nauwkeurigheid van een model met behulp van meervoudige adaptieve analyses, waardoor de software ongekend snel en efficiënt werkt. Met als voordeel dat grote en complexe simulaties van assemblages veel sneller zijn door te rekenen, zelfs op eenvoudige laptops.

Technologische doorbraak
“Wij zijn van mening dat SIMSOLID een revolutionaire technologische doorbraak is die de komende jaren een grote impact zal hebben op het ontwerpen van producten”, zegt James Scapa, oprichter, voorzitter en CEO van Altair,

“De technologie werkt ongekend snel, nauwkeurig en robuust, waardoor het een ‘game changer’ voor onze industrie is.”

James Scapa, oprichter, voorzitter en CEO van Altair

Dr. Uwe Schramm, Altair’s Chief Technical Officer, vult aan: “de nauwkeurigheid van deze oplossing is indrukwekkend. Andere softwareleveranciers hebben geprobeerd om de interface tussen CAD en simulatie te versnellen door de wiskundige nauwkeurigheid te verminderen. Door het toevoegen van de SIMSOLID-methodieken in onze applicaties realiseren wij een grote vooruitgang in de totstandkoming van ontwerpen, met behoud van onze hoge rekenkundige betrouwbaarheid.”

Website Altair

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top