Altair neemt S-FRAME Software over

Altair neemt S-FRAME Software over

Altair, gespecialiseerd in software voor productontwikkeling, high-performance computing (HPC) en data-analyses, neemt S-FRAME Software over.

 

S-TIMBER is het pakket van S-FRAME dat specifiek is bedoeld voor het modelleren en analyseren van houten constructies.

Dit laatste bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van oplossingen voor het constructief analyseren van externe belastingen op bouwkundige constructies, zoals wind, water en sneeuw, om te voldoen aan de ontwerpnormen.

De oplossingen van S-FRAME Software worden al zo’n veertig jaar benut voor het analyseren en ontwerpen van bouwkundige constructies, onafhankelijk van de geometrische complexiteit, optredende krachten en niet-lineaire effecten. Bouwkundige en civieltechnische constructeurs en ingenieurs optimaliseren hiermee hun ontwerpen op basis van de materiaaleigenschappen en bouwstandaarden. Verder stimuleert S-FRAME Software al jaren het gebruik van meer hout voor het ontwerpen van duurzame en esthetisch fraaie constructies en gebouwen. De software bevat daarnaast ook gedetailleerde rapportages om te kunnen voldoen aan de ontwerpstandaarden.

Spatial frames
De naam van S-FRAME Software is afgeleid van het analyseren van spatial frames, oftewel ruimtelijke kaders. Na de introductie van S-FRAME Analysis in 1984, gebaseerd op eindige-elementenanalyses (EEA), is het aanbod uitgebreid met applicaties voor het ontwerpen en analyseren van beton-, hout- en staalconstructies en een oplossing voor funderingen. Sindsdien onderzoeken en optimaliseren de klanten van S-FRAME allerlei constructies op de invloed van wind-, water- en sneeuwbelastingen en zowel de lineaire als niet-lineaire relaties tussen de optredende belastingen en vervormingen. Maar ook de invloeden van dynamische belastingen door een aardbeving, explosie en verschillende gebruiksomstandigheden.

Optimaliseren
Applicaties van S-FRAME Software worden gebruikt voor het ontwerpen, analyseren en optimaliseren van een grote diversiteit aan constructies en infrastructuren, variërend van woonappartementen en kantoorgebouwen, tot luchthavens, magazijnen, parkeergarages en sportcomplexen. Maar ook voor bruggen, tunnels, spoorconstructies, fabrieken, energie- en offshore-installaties. Tot de klantenkring behoort een groot aantal internationaal opererende advies- en ingenieursbureaus, zoals AECOM, Jacobs, SNC-LAVALIN en Thornton Tomasetti. Voor Altair vergroot deze overname de marktpositie en toegang tot snelgroeiende marktsegmenten.

Simulatiegestuurd ontwerpen
“Volgens marktonderzoeker CIMdata behoort de AEC-sector (Architecture, Engineering & Construction) tot de snelstgroeiende markten”, licht James Scapa, oprichter en CEO van Altair de overname toe. “Onder andere door de transformatie van rolgebaseerd naar simulatiegestuurd voorspellend ontwerpen. Voorspellende simulaties helpen zowel architecten als ontwerpers om creatiever en innovatiever te zijn en tegelijkertijd de veiligheid te verbeteren.” De oplossingen van S-FRAME Software gebaseerd op eindige-elementenanalyses, verrijken Altair’s bestaande aanbod voor het simulatiegestuurd ontwerpen en optimaliseren van auto’s, vliegtuigen en andere producten.

S-FRAME Software is in 1981 opgericht, gevestigd in British Columbia in Canada en heeft een wereldwijde klantenkring opgebouwd van ruim tienduizend bedrijven in meer dan zeventig landen. “Door onderdeel te worden van het Altair-team en hun uitgebreide aanbod van ontwerpoplossingen kunnen wij op een strategische wijze onze groei versnellen”, zegt Marinos Stylianou, CEO van S-FRAME Software. “Wij hebben er het volste vertrouwen in dat onze gezamenlijke oplossingen bouwkundigen, civieltechnische ingenieurs, ontwerpers en bouwers in staat stellen hun grenzen te verleggen.” Alle S- FRAME Software wordt binnenkort toegankelijk via Altair Units.

Website S-FRAME Software

Website Altair

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top