Altair integreert simulaties met data science

Altair integreert simulaties met data science

Simulatiespecialist Altair toont op Hannover Messe 2019 hoe de integratie van simulaties met data science kan leiden tot industriële intelligentie voor predictive maintenance en digital twins.

Het bedrijf is 1-5 april te bezoeken op stand L17 in hal 6.

Behalve simulatiesoftware voor productontwikkeling levert Altair ook applicaties en technologie voor data science en high-performance computing. Op Hannover Messe laat het bedrijf onder andere toepassingen van kunstmatige intelligentie (AI) zien voor Industry 4.0 en simulatiegestuurd ontwerpen. Maar ook innovatieve klantprojecten, zoals hoe Brompton Bike zonder vooraf nog een mesh te genereren constructieve analyses uitvoert met Altair SimSolid.

Verder zijn toepassingen voor predictive maintenance gebaseerd op data science en het creëren van digital twins te zien, applicaties die de downtime van robots minimaliseren bij ABB en het gebruik van simulaties voor datagestuurde beslissingen bij Schneider Electric.

Integratieplatform voor samenwerken en multi-fysische ontwikkeling
“Veel bedrijven werken bij de ontwikkeling van nieuwe producten met verschillende applicaties, bestandsformaten en terminologie, waardoor innovatie een moderne ‘toren van Babel’ is”, zegt

Dr. Pietro Cervellera, vice president EMEA operations van Altair. “Met ons integratieplatform, dat nieuwe manieren voor samenwerking en multi-fysische ontwikkeling biedt, helpen wij bedrijven taalbarrières te doorbreken en sneller tot de beste oplossingen te komen. Door de vooruitgang in data science en het IoT is het nu eenvoudiger dan ooit tevoren om digital twins en methoden voor predictive maintenance te implementeren om een holistisch beeld van elk product te krijgen.”

Over Altair
Altair is gespecialiseerd in de ontwikkeling en brede toepassing van simulatietechnologie, voor het optimaliseren van productontwerpen, engineeringmethoden en -processen en beslissingen die de prestaties van bedrijven verbeteren. Tevens levert het bedrijf software voor data science en high performance computing (HPC). Er werken ruim 2.000 mensen in het hoofdkantoor in Troy, Michigan in de Verenigde Staten en de 71 andere kantoren in 24 landen. Wereldwijd gebruiken meer dan 5.000 bedrijven in verschillende markten de oplossingen van Altair.

Website Altair

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top