ALLPLAN, SCIA en FRILO fuseren om de Design to Build-workflow te versterken

ALLPLAN, SCIA en FRILO fuseren om de Design to Build-workflow te versterken

ALLPLAN, leverancier van BIM-oplossingen voor de AEC-industrie, SCIA, gevestigd in Hasselt, België en FRILO, gevestigd in Stuttgart, Duitsland, bundelen hun krachten om hun aanbod uit te breiden, innovatie te stimuleren en krachtige end-to-end ontwerp-tot-bouw workflows aan te bieden, met een sterke nadruk op bouwkunde.


Een nieuwe en gecombineerde marktbenadering zal de weg naar datagestuurd multimateriaalontwerp en prefabricage versnellen en klanten aanzienlijke productiviteitsvoordelen opleveren. Alle drie de bedrijven maken deel uit van de Nemetschek Group.

Met deze fusie breidt ALLPLAN niet alleen zijn aanbod binnen de engineeringsector aanzienlijk uit op het gebied van structurele analyse en ontwerp, maar versterkt het ook zijn marktpositie in Europa. De fusie biedt een unieke oplossing voor architecten en ingenieurs binnen één bedrijf: ALLPLAN biedt één BIM-platform voor de AEC-industrie, van het eerste concept via gedetailleerd ontwerp en multidisciplinaire planning tot uitgebreide prefabricage en bouwproducten.
SCIA en FRILO leveren software voor constructieberekening en ontwerp, waaronder zowel de analyse en het ontwerp van 3D multimateriaalconstructies als een componentgeoriënteerde berekeningsaanpak.

“De combinatie van modellering en bouwtechnische competenties zal een unieke set van technologieën op de markt creëren, van conceptueel ontwerp via structurele analyse en ontwerp tot bouwkundige detaillering en prefabricage, die de groeiende vraag naar gestroomlijnde en efficiënte processen ondersteunt. Dit zal de digitalisering in de AEC-industrie aanzienlijk bevorderen en engineeringsprofessionals de end-to-end workflows bieden die ze nodig hebben om hun projecten productiever, kwalitatief hoogwaardiger en duurzamer op te leveren”, zegt Dr. Detlef Schneider, CEO van ALLPLAN.

OPEN BIM en cloud-gebaseerde workflows
De kern van alle Nemetschek bedrijven is een klantgerichte, OPEN BIM gebaseerde aanpak voor naadloze en vrije samenwerking tussen verschillende disciplines in alle projectfasen, ongeacht de gebruikte software. Met verschillende gevestigde methoden om vlot samen te werken, profiteren architecten en ingenieurs al van directe interfaces, cloud-gebaseerde conversie van constructiemodellen naar analytische modellen en OPEN BIM-gebaseerde workflows.

Daarom bevinden ALLPLAN, SCIA en FRILO-producten zich in een unieke positie om gebruikers onmiddellijk maximale OPEN BIM-flexibiliteit en efficiëntie te bieden tussen engineering- en detailleringsdisciplines.

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor ALLPLAN, SCIA en FRILO, die bedrijven met een lange geschiedenis verenigen. Ze hebben nauw samengewerkt en zullen nu hun krachten bundelen om de volledige workflow van ontwerp tot bouw uit te breiden en verder te innoveren. Met de gezamenlijke aanpak is het onze missie om klanten als betrouwbare partners te helpen hun projecten uit te voeren met aanzienlijke productiviteitswinst door voortdurende innovatie,” aldus Markus Gallenberger, Chief Marketing and Sales Enablement Officer.

Website ALLPLAN

Website SCIA

Website FRILO

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top