Alles wat je moet weten over Sim Only

Alles wat je moet weten over Sim Only

Sim Only, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar wat houdt het eigenlijk in en waarom zou je voor een Sim Only abonnement kiezen in plaats van een traditioneel mobiel abonnement met toestel? In deze blog gaan we dieper in op alles wat je moet weten over Sim Only.

 

Wat is Sim Only?
Laten we bij het begin beginnen. Sim Only is een mobiel abonnement waarbij je alleen een simkaart krijgt zonder bijbehorend toestel. Dit betekent dat je zelf voor een los toestel moet zorgen of gebruik moet maken van een bestaand toestel dat je al hebt. Met een Sim Only abonnement betaal je alleen voor belminuten, sms’jes en data, en niet voor het toestel zelf. Dit kan aanzienlijk goedkoper zijn dan een traditioneel abonnement waarbij je ook de kosten van het toestel afbetaalt.

Waarom kiezen voor Sim Only?
Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een Sim Only abonnement. Een van de belangrijkste redenen is de prijs. Sim Only abonnementen zijn over het algemeen goedkoper dan traditionele abonnementen met toestel. Dit komt doordat je geen kosten hebt voor het afbetalen van een toestel. Hierdoor kun je flink besparen op je maandelijkse telefoonrekening.

Een ander voordeel van Sim Only is de flexibiliteit. Met een Sim Only abonnement zit je niet vast aan een langlopend contract, zoals bij een traditioneel abonnement met toestel vaak het geval is. Je kunt meestal kiezen voor een maandelijks opzegbaar contract of een contract van een jaar of twee jaar. Dit geeft je de vrijheid om je abonnement aan te passen aan je behoeften en om makkelijk over te stappen naar een ander abonnement als dat nodig is.

Daarnaast kun je met Sim Only abonnementen vaak zelf bepalen hoeveel belminuten, sms’jes en data je wilt. Dit betekent dat je je abonnement kunt aanpassen aan je verbruik. Ben je een zware internetgebruiker? Dan kun je kiezen voor een abonnement met veel data. Bel je nauwelijks en stuur je vooral berichtjes? Dan kun je kiezen voor een abonnement met weinig belminuten en sms’jes. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je nooit te veel betaalt voor iets dat je niet gebruikt.

Hoe vind je het juiste Sim Only abonnement?
Nu je weet wat Sim Only inhoudt en waarom mensen ervoor kiezen, is het tijd om het juiste Sim Only abonnement voor jou te vinden. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen:

 • Bepaal je behoeften
  Voordat je op zoek gaat naar een Sim Only abonnement, is het belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt. Hoeveel belminuten, sms’jes en data gebruik je gemiddeld per maand? Heb je specifieke eisen, zoals onbeperkt bellen of veel data voor streaming? Door je behoeften te bepalen, kun je gerichter zoeken naar het juiste abonnement.
 • Vergelijk aanbieders
  Er zijn veel telecomaanbieders die Sim Only abonnementen aanbieden. Het loont de moeite om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Let daarbij niet alleen op de prijs, maar ook op zaken als de dekking van het netwerk, de kwaliteit van de klantenservice en eventuele extra’s die worden aangeboden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een 5g Sim Only te nemen.
 • Kies de juiste contractduur
  Zoals eerder genoemd, kun je bij Sim Only abonnementen vaak kiezen voor verschillende contractduur. Denk goed na over hoelang je aan een abonnement wilt vastzitten. Een maandelijks opzegbaar contract biedt maximale flexibiliteit, maar kan iets duurder zijn dan een contract van bijvoorbeeld een jaar.
 • Controleer de voorwaarden
  Lees altijd de voorwaarden van het abonnement goed door. Let op zaken als datalimieten, fair use policies en eventuele kosten bij het overschrijden van je bundel. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Overstappen
  Als je al een mobiel abonnement hebt en wilt overstappen naar een Sim Only abonnement, zorg dan dat je oude abonnement is opgezegd en dat je nummerbehoud regelt. De meeste aanbieders helpen je hierbij, zodat je je oude nummer kunt behouden.
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top