Aftrap Rabo Museumkidsweek in GeoFort

Aftrap Rabo Museumkidsweek in GeoFort

Tijdens de hele herfstvakantie vindt de Rabo Museumkidsweek plaats. Een week waarin alle Nederlandse musea bijzondere kinderactiviteiten organiseren.

Kinderen zijn museumbezoeker van de toekomst. Hogere waardering voor musea en haar collecties begint telkens bij de jongste generatie. En daarom is de Rabo Museumkidsweek voor musea een belangrijke week om nieuwe bezoekers aan zich te binden.

Kinderpersconferentie

De tweede Rabo Museumkidsweek start zaterdag 15 oktober om 15.30 uur met een ‘kinderpersconferentie’ in het GeoFort, winnaar van de Children in Museums Award 2016. Kinderen tot 12 jaar zijn de journalisten van dienst. Daarvoor krijgen ze vooraf een training over de werking van een persconferentie en hoe je goede vragen bedenkt en formuleert. Vervolgens leggen ze Willemijn Simon van Leeuwen, de directeur van het Geofort, Saïda Rachak, de manager van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden en Harmen van Straaten, de tekenaar van Tikkit, de Museumkidsmascotte het vuur aan de schenen. Dit duurt ongeveer een half uur waarna de kinderen de officiële openingshandeling van de Museumkidsweek verrichten.

Website Museum Kids
Website GeoFort

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top