Aernout van der Bend nieuwe directeur NGinfra

Aernout van der Bend nieuwe directeur NGinfra

Per 1 januari 2017 wordt Aernout van der Bend Algemeen Directeur van NGinfra. Hij volgt Judith Schueler op die NGinfra als samenwerkingsverband heeft opgestart in mei 2014. Van der Bend is vijf jaar directeur geweest van De Verkeersonderneming, een organisatie die in de Rotterdamse regio werkt aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Zijn ervaring ligt in de publiek- private samenwerking op het gebied van mobiliteit. Met zijn collega’s realiseerde hij in het eerste programma van Beter Benutten dagelijks meer dan 14.000 spitsmijdingen.

Bestuursvoorzitter van NGinfra, Lieve Declercq: ‘Binnen NGInfra werken verschillende netbeheerders met internationale wetenschappers samen om tot een integrale visie te komen van de infrastructuur van de toekomst. Dat vraagt om een directeur met overzicht, daadkracht en visie. We zijn dan ook heel blij dat Aernout van der Bend met zijn ervaring de nieuwe directeur wordt van ons samenwerkingsverband. Van der Bend zal de door Judith Schueler mede geformuleerde ambities zeker kunnen omzetten in tastbare resultaten.’

Nieuwe uitdaging

Schueler zoekt na de overdracht een nieuwe maatschappelijke uitdaging. ‘In de afgelopen 8 jaren heb ik praktijk en onderzoek dicht bij elkaar gebracht. Eerst binnen het onderzoeksprogramma Next Generation Infrastructures (2004- 2014). Vervolgens hebben we van het onderzoeksprogramma een samenwerkingsverband van en voor infrabeheerders gemaakt die onder dezelfde naam doorgaat. Dat was mijn doel en die is bereikt. Mijn blik gaat nu weer breder naar buiten.’ In Van der Bend ziet Schueler een ideale opvolger die verder kan bouwen aan deze unieke samenwerking in infrabeheer.

NGinfra

NGinfra staat voor Next Generation Infrastructures en is de naam van het samenwerkingsverband waarin Rijkswaterstaat, Havenbedrijf Rotterdam, Alliander, Schiphol, ProRail en Vitens zich hebben verenigd om de infrastructuur van Nederland adequaat in te laten spelen op toekomstige veranderingen.

Website NGinfra

 

 

 

 

 

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top