AERIUS genomineerd voor ICT-prijs

AERIUS genomineerd voor ICT-prijs

Het ICT-project AERIUS is genomineerd voor de Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar bij de Overheid.

AERIUS bewijst dat een complex ICT-traject ook bij de overheid succesvol kan zijn, aldus het juryrapport. Stemmen op AERIUS kan tot 9 oktober 2016.

Bijdragen

AERIUS laat zien hoe ICT kan bijdragen aan optimale dienstverlening van de overheid aan MKB en burgers. “Iedereen weet dat het aanvragen van een vergunning een traject is met veel administratieve stappen die veel tijd in beslag nemen. Met AERIUS behoort dit tot het verleden” aldus het juryrapport. Er kan op AERIUS gestemd worden tot 9 oktober 2016. Om stemfraude te voorkomen is aanmelden verplicht.

ICT

RIVM beheert en ontwikkelt AERIUS

AERIUS ondersteunt de vergunningverlening en ruimtelijke planvorming rond Natura 2000-gebieden en monitoring van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).
Sinds 1 april 2016 is het beheer en de doorontwikkeling van het complete AERIUS-instrumentarium door het ministerie van Economische Zaken overgedragen aan het RIVM. Het RIVM zal AERIUS in de komende jaren verder ontwikkelen zodat het informatiesysteem ook andere toepassingen krijgt, bijvoorbeeld voor de Omgevingswet.

Website Computable Awards 2016

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top