Actuele gegevens Nederlandse EV-laadinfrastructuur beschikbaar in ArcGIS

Actuele gegevens Nederlandse EV-laadinfrastructuur beschikbaar in ArcGIS

Eco-Movement, het wereldwijde platform voor gegevens van de (semi)publieke laadinfrastructuur, en Esri Nederland zijn een strategische samenwerking aangegaan. Hierdoor zijn de actuele gegevens over de laadinfrastructuur in Nederland van Eco-Movement nu beschikbaar in Esri ArcGIS.

Nederland staat voor een grote transitieopgave op het gebied van mobiliteit en de behoefte aan laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) groeit. Om te bepalen waar, wanneer en welk type infrastructuur nodig is, zijn nauwkeurige en gedetailleerde gegevens over de bestaande laadnetwerkinfrastructuur cruciaal.

Steven Schulting (Eco-Movement) en Joris Bak (Esri Nederland)

Steven Schulting, Business Development Manager bij Eco-Movement: “Het ontsluiten van onze gegevens over de laadinfrastructuur richting de enorme GIS-gemeenschap van Esri kan de transitie naar elektrisch rijden en laden in Nederland een enorme impuls geven. Daarnaast biedt de samenwerking met Esri tal van mogelijkheden om gezamenlijk onze gegevens te verrijken en verbeteren.”

Dankzij de samenwerking kunnen ArcGIS-gebruikers nu rechtstreeks toegang krijgen tot de meest actuele gegevens over laadpunten en laadstations van Charge Point Operators (CPO’s) in Nederland. Charge Point Operators (CPO’s) zijn organisaties die de verantwoordelijkheid dragen voor het beheer, de exploitatie en het onderhoud van elektrische laadpunten voor elektrische voertuigen. Ze spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van laadinfrastructuur en bieden laaddiensten aan EV-gebruikers.

De gegevens van Eco-Movement worden gebruikt voor uiteenlopende analyses en beleidsvraagstukken, waaronder de optimale locatiekeuze voor plaatsing van nieuwe laadstations en monitoring van de voortgang in realisatie van laadvisies van (lokale) overheden.

Website Esri
Website Eco-Movement

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top