Acto ontwikkelt ERP-software met Thinkwise low-code platform

Acto ontwikkelt ERP-software met Thinkwise low-code platform

Acto, softwareleverancier voor de installatie- en bouwbranche, gebruikt het low-code platform van Thinkwise om next generation ERP-software te ontwikkelen. Het bedrijf koos voor deze nieuwe ontwikkelstrategie om een modelgedreven en toekomstvast fundament te leggen voor flexibel aanpasbare ERP-software.

Acto ontwikkelt en levert een compleet pakket aan ERP-software voor project- en servicemanagement voor bedrijven in de bouwsector. Volgens Willem Verhoef, mede-eigenaar en directeur van het bedrijf, waren de snel veranderende markt en toenemende digitalisering belangrijke redenen om met Thinkwise in zee te gaan. “Ik verwacht dat ERP-systemen de komende vijf jaar evenveel gaan veranderen als in de afgelopen twintig jaar”, aldus Verhoef. “ERP-systemen moeten flexibeler integreren met andere systemen, omgaan met gegevens vanuit sensortechnologie, ondersteuning bieden voor predictive maintenance en moeten ook nog gebruiksvriendelijk zijn. Dit vraagt om een nieuwe ontwikkelomgeving. Wij sloten daarom een partnership met Thinkwise om een next-generation ERP-platform te realiseren, met zeer veel functionele flexibiliteit, gebruiksgemak en mogelijkheden voor personalisatie. Thinkwise geeft ons de middelen om de meest perfecte ERP-software te maken.”

Modelgedreven ontwikkeling

Thinkwise ontwikkelt met zijn low-code ontwikkelplatform bedrijfssoftware voor klanten, maar levert het platform ook in toenemende mate aan partners als Acto. Volgens Robert van der Linden, medeoprichter en CEO van het Thinkwise, maken steeds meer softwareleveranciers tegenwoordig de transitie naar low-code ontwikkeling. “Softwareleveranciers hebben een terugkerend probleem, namelijk dat hun product in de loop der jaren technologisch veroudert en minder flexibel aangepast kan worden,” aldus Van der Linden. “De software moet dan opnieuw ontwikkeld worden. Dit probleem los je op met low-code ontwikkeling. Je koppelt de technologie los van de functionaliteit en richt je vervolgens alleen nog op het ontwikkelen van functionele modellen en interfaces. Dit is een veel duurzamer en flexibeler ontwikkelmodel. Wij zijn heel trots dat Acto voor Thinkwise heeft gekozen om zijn next-generation ERP-platform te realiseren.”

Strategische keuze

Door de samenwerking met Thinkwise beschikt Acto nu over een ontwikkelomgeving waarmee het bedrijf sneller en tegen lagere kosten kan ontwikkelen. Door de low-code en modelgedreven aanpak is de resulterende software bovendien flexibeler aan te passen. “Er zijn veel low-code development tools beschikbaar”, zegt Verhoef. “Het nadeel is dat die meestal alleen geschikt zijn voor front-end applicaties, zoals apps. Thinkwise onderscheidt zich door ook de back-end te ondersteunen met een volledig beheerde ontwikkelomgeving voor zowel de client, web als mobile. Thinkwise investeert ook samen met ons in nieuwe producten en het toetsen van nieuwe technologie, waaronder virtual reality en artificial intelligence. We kunnen nu vele malen sneller ontwikkelen, tegen aanzienlijk lagere kosten dan voorheen. Dat geeft zowel Acto als onze klanten een concurrentievoordeel.”

Website Acto
Website Acto Invictus
Website Thinkwise

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top