Activity-app Relive stapt over op ArcGIS platform

Activity-app Relive stapt over op ArcGIS platform

Relive, de van origine Nederlandse tracking-app, heeft dankzij het platform makkelijker toegang tot allerhande technologie, datasets en services om hun app nog uitgebreider te maken.

Relive kan de eigen app aanvullen met Esri’s World Imagery en World Elevation services, of de ArcGIS API for Javascript om bijvoorbeeld extra opties te bouwen voor betalende gebruikers. Bovendien is Relive dankzij de overstap beter in staat om technologisch verder te groeien.

Relive is ontwikkeld door Joris van Kruijssen, Lex Daniels en Yousef El-Dardiry. Nadat de vrienden in 2016 een fietstocht door Spanje hadden gemaakt, wilden ze die trip op een aantrekkelijke manier delen met anderen, maar alle bestaande tracking-apps gaven alleen overzichten van metrische gegevens als afstand en wat data over persoonlijke conditie. Ze bouwden een app waarmee van elk outdoor avontuur een visuele weergave wordt gemaakt met een bewegende lijn die de route aflegt en ondertussen foto’s, afstanden en aanvullende gegevens toont. Meer dan 10 miljoen mensen gebruiken de app, en de missie is dat dit groeit naar 100 miljoen in de komende jaren.

Esri’s ArcGIS Platform geeft ontwikkelaars directe toegang tot Esri’s locatiediensten. Door het Platform-as-a-Service concept is het product schaalbaar voor de apps van gebruikers, waardoor klanten dezelfde frameworks en diensten kunnen gebruiken of het nu om enkele of miljoenen gebruikers gaat. Relive behoudt hiermee de flexibiliteit terwijl ze toegang hebben tot tal van extra services en producten die ze direct in hun app kunnen verwerken.

Het team van Relive wil de eerder gedane investeringen in de technologische infrastructuur beschermen door telkens de juiste puzzel van tools samen te stellen die ze op een bepaald moment in hun ontwikkeling nodig hebben. Hierbij wil Relive niet vastzitten aan licenties die bepaalde keuzes afdwingen. Het bedrijf had al preferred partners voor verschillende benodigdheden en een third-party API, maar had hoge kwaliteit kaarten en topografische afbeeldingen van de wereld nodig, om de routes van gebruikers mooi weer te geven. De keuze viel daarbij op Esri’s geografische verbeeldingskracht.

Joris van Kruijssen, COO en mede-oprichter van Relive: “Dankzij het partnership met Esri zijn we nog beter in staat om een topklasse outdoor app voor onze gebruikers te blijven maken. Als een tech start-up met een focus op innovatie, is het voor ons succes belangrijk om verschillende technologieën te ontwikkelen en te combineren voor een ideale gebruikerservaring. ArcGIS Platform past daar precies bij. Als technologiepartner levert Esri een geweldige support voor ons unieke gebruik van hun technologie.”

Website Relive

Website Esri

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top