Accenture neemt GIS-specialist Realworld OO Systems BV over

Accenture neemt GIS-specialist Realworld OO Systems BV over

Uitbreiding end-to-end serviceaanbod voor smart grids

Accenture heeft de consultancy-tak van GIS-specialist Realworld OO Systems BV overgenomen. Hun aanbod van GIS-services en consulting- en technologie-expertise ondersteunt utilities bij de digitalisering en optimalisatie van hun elektriciteits-, water- en gasnetwerken. Door deze aanvulling is het Accenture serviceportfolio voor smart grids uitgebreid en wordt de positie van Accenture in dit domein verder versterkt.

Door de snelle opkomst van decentrale opwekking van stroom, bijvoorbeeld middels zon en wind, dienen de bestaande energienetwerken gedigitaliseerd te worden om pieken en dalen in het verbruik beter op te vangen. Bovendien kan het net zo beter gemonitord en aangestuurd worden. Door de portfolio-uitbreiding met GIS-diensten kan Accenture klanten nog effectiever helpen bij de digitalisering en beheer van de netwerken. Voor utilitybedrijven is GIS fundamenteel voor het management van de netwerken, voor verdere automatisering en voor de inzet van sensoren en technologie in deze netwerken. Het ondersteunt de data-uitwisseling tussen operationele en asset management (ERP) systemen.

“Door deze uitbreiding kunnen we klanten met onze smart grid services nog beter laten opereren en ze optimaal ondersteunen in hun transformatie en digitalisering in het kader van de energietransitie”, zegt Wytse Kaastra, managing director Utilities bij Accenture. “Realworld OO Systems BV versterkt ons palet van smart grid services met nieuwe vaardigheden en mogelijkheden. Hun professionals hebben al vele jaren kennis van geografische informatiesystemen voor utilitybedrijven opgebouwd.”

Accenture heeft een sterke positie in de utilitysector in Nederland, Europa en wereldwijd. Hierdoor krijgen de medewerkers van Realworld OO Systems BV direct toegang tot nieuwe mogelijkheden en uitstekende carrièrekansen. Overigens is alleen de consultancytak, het bedrijfsonderdeel ‘Services’, van Realworld overgenomen. De Nederlandse consultancymedewerkers zijn vanaf 1 november 2016 werkzaam bij Accenture Nederland. Realworld Software Products blijft gewoon bestaan, net als de buitenlandse bedrijven. Deze vallen allen onder Realword Holding. Het Culemborgse Realworld Software Products zal als een opzichzelfstaande divisie opereren binnen de Realworld Group. “Onze mensen zullen een sleutelrol vervullen bij het combineren van diepgaande GIS-kennis met de smart grid expertise van Accenture. Samen bieden we klanten de nieuwste technologieën en consultingdiensten aan om hen optimaal te ondersteunen met de verdere digitalisering van de netwerken. Bovendien hebben beide bedrijven voordeel bij de grote klantenoverlap en de ervaring op gezamenlijke projecten om snel invulling te kunnen geven aan ons reeds lang gekoesterde doel buiten Nederland te groeien,” zegt Frank van Ham, chief technology officer bij Realworld OO Systems BV.

Realworld OO Systems BV is in 1994 opgericht en gevestigd in Culemborg. Het bedrijf werkt nauw samen met vooraanstaande leveranciers van GIS-platforms en –software en is ISO-gecertificeerd.

Over Accenture

Accenture is een wereldwijd professional services bedrijf met een compleet aanbod diensten en oplossingen op het vlak van strategie, consultancy, digitaal, technologie en operatie. Met ongekende ervaring en gespecialiseerde vaardigheden in meer dan 40 marktsectoren en voor alle bedrijfsfuncties is Accenture actief op het snijvlak van business en technologie. Deze activiteiten worden ondersteund door het grootste wereldwijde delivery-netwerk. Het uitgebreide aanbod van Accenture stelt klanten in staat hun prestaties continu te verbeteren en duurzame waarde voor aandeelhouders te creëren. Met ongeveer 384.000 mensen die klanten in ruim 120 landen ondersteunen, is Accenture aanjager van de innovaties die nodig zijn om manier waarop de wereld werkt en leeft te verbeteren.

Website Accenture

Website Realworld Systems

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top