Aanmerkingsregister van datasets voor INSPIRE

Aanmerkingsregister van datasets voor INSPIRE

Om inzicht te bieden in welke Nederlandse datasets voor INSPIRE zijn aangemerkt, heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu een INSPIRE aanmerkingsregister ontwikkeld. Dit register is openbaar en staat sinds 4 juli 2017 online.

INSPIRE deadline: de harmonisatie van Annex I in november dit jaar. Vanuit het aanmerkingsregister is er ook een directe link naar de publicatie van de metadata van betreffende dataset in het Nationaal Georegister. De dataset is daar dan ook te raadplegen. In het kader van de INSPIRE-richtlijn maken overheidsorganisaties in de Europese lidstaten geo-informatie over 34 thema’s vindbaar en als webservice te bekijken en downloaden. Ook harmoniseren zij hun datasets, zodat gegevens voor heel Europa vergelijkbaar worden.

Datasets aanmelden
Wanneer betrokkenen zien dat er voor een INSPIRE- thema of feature type een dataset beschikbaar is die nog niet voorkomt in het aanmerkingsregister, kunnen zij deze dataset zelf aanmelden via het register. Hiervoor klikt de aanmelder op het tabblad ‘aanmelden dataset’ en vult de gevraagde gegevens in. Nadat het ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met de dataprovider deze aanmelding heeft beoordeelt, koppelt zij het besluit aan de melder terug.

Website aanmerkingsregister

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top