Aanmelden Waterinnovatieprijs

Aanmelden Waterinnovatieprijs

Wie een vernieuwende oplossing voor waterbeheer heeft, kan dit project inzenden voor de Waterinnovatieprijs 2017.

De deadline is 22 september. In vier categorieën zijn prijzen te winnen en ook is er een publieksprijs. In 2016 dong een recordaantal van 159 projecten mee naar de Waterinnovatieprijs. Onder andere de omgevingsaanpak bij de Diefdijklinie en de aanleg van een zoetwaterfabriek met aansluitend een waterharmonica vielen toen in de prijzen. Ook dit jaar wordt weer veel belangstelling verwacht.

Innovatieve projecten

De Waterinnovatieprijs is een initiatief van de Unie van Waterschappen en wordt sinds 2012 jaarlijks uitgereikt. Hiervoor komen innovatieve projecten in aanmerking die toepasbaar zijn binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. Er zijn vier categorieën: waterveiligheid (dijken, waterkeringen, oplossingen voor hoogwater), schoon water (waterkwaliteit, afvalwaterzuivering), voldoende water (waterkwantiteit, peilbeheer) en energie en waterschappen (duurzame energieopwekking of energiebesparing bij waterschappen). Inschrijven is mogelijk tot 22 september.

Jury en categorieën

De inzendingen worden beoordeeld door een jury onder leiding van Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Een project moet nieuwe elementen of een nieuwe combinatie van elementen bevatten. Ook zijn duurzaamheid en samenwerking bij de innovatie belangrijk, evenals haalbaarheid als business-case. Projecten die al eerder hebben meegedaan aan de prijs, kunnen opnieuw deelnemen. Dan moet er wel een duidelijke ontwikkeling zichtbaar zijn. Begin november worden de genomineerden in de vier categorieën bekendgemaakt. Ook is er een publieksprijs; hiervoor kan online worden gestemd. De prijsuitreiking vind plaats op maandag 27 november tijdens een bijeenkomst in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De winnaars worden beloond met een glaskunstwerk en krijgen tevens een intensief versnellingstraject van negen maanden aangeboden. Hiermee kunnen ze hun innovatie verder ontwikkelen.

Website Waterinnovatieprijs

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top