6 juni Kennissessie Ruimteschepper

6 juni Kennissessie Ruimteschepper

De kennissessie bij Treeport zal gaan over het belang van geo-informatie bij BC Treeport en innovaties van Eneco. Het evenement vindt plaats in het Auditorium van het hoofdkantoor van Eneco in Rotterdam.


Treeport wordt hét Europese kennis en handels centrum voor de boomteelt industrie. Business CentreTreeport (gelegen in gemeente Zundert) biedt ruimte voor handel, logistiek, promotie, onderzoek, onderwijs en voor velerlei gelieerde bedrijvigheid. De uitdaging is Treeport ecologisch en energetisch optimaal te ontwikkelen. Van locatiebepaling en inrichting tot distributielijnen en ‘boom-distributiecentra’ met blauwe-energie routes.

Eneco is de strategische partner van Treeport. Geo-informatie speelt een belangrijke rol bij het toepassen van innovaties zowel bij Treeport als voor Eneco in brede zin.

Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een specifiek bedrijventerrein als Treeport? Waarom juist op deze plek? Geografisch ligt het op de grens met België; ook de samenwerking met en gebruik van elkaars kennis en (geo)data is een specifieke uitdaging. Hoe gebruikt Eneco zo goed en breed mogelijk Geo-informatie en GIS? Waar zijn kansen en in welke richting zoekt men het? Projectontwikkeling is een aaneenschakeling van adviezen en keuzes. Deze worden voorbereid en gevoed met behulp van geo-informatie. Grond, samenstelling, routering, planning, ontsluiting, ecologie, energie, etcetera. Welke invalshoek je ook kiest, het niet zonder goede geo-informatie.

Programma

  • 13:00 Ontvangst, socializing
  • 13:30 Welkom & opening Jan Roodzand en Arnold Spek
  • 13:40 Ontwikkeling thematisch bedrijventerrein Business Centre Treeport, door Remco van Dessel, Projectleider BCT
  • 14:10 Toepassing van geo-informatie binnen Business Centre Treeport, Richard Hendriks, Senior adviseur GIS AGEL adviseurs
  • 15:00 Pauze
  • 15:20 Ontwikkeling thematisch bedrijventerrein Business Centre Treeport, Arnold Spek, Manager Development Eneco
  • 16.15 Toepassing van geo-informatie binnen Eneco & ‘Integratie duurzame opwek in het electriciteitsnet’, Alex Ouwens, Projectontwikkelaar Eneco wind op land
  • 17:00 Borrel & napraat

Website Ruimteschepper

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top