3Dkanjers presenteert 3DkidsCompany

3Dkanjers presenteert 3DkidsCompany

Een 3D-object bij een (basis)school in de buurt laten 3D-printen? Het kan vanaf 2 november via 3DkidsCompany.nl, een 3D-platform dat ondernemerschap bij leerlingen stimuleert met behulp van de 3D-printer.

3DkidsCompany is een initiatief van talentonwikkelingsplatform 3Dkanjers. Inmiddels zijn er meer dan 550 scholen in het primair en voortgezet onderwijs verbonden aan 3Dkanjers en zij hebben allemaal een 3D-project met 3Dkanjers doorlopen. In de meeste gevallen hebben de leerlingen de printer ook zelf gebouwd.

De 3D-printer wordt op diverse manieren ingezet in het klaslokaal en vaak kiezen leerkrachten om met leerlingen een bedrijfje te starten rondom 3D-ontwerpen en 3D-printen. Zo worden de vaardigheden onderzoekend, ontwerpend én ondernemend leren in de praktijk verder ontwikkeld.

Ondernemerschap

Om ondernemerschap bij leerlingen te stimuleren, heeft 3Dkanjers de afgelopen maanden het 3D-platform 3DkidsCompany ontwikkeld. Leerlingen uit groep 6, 7, 8 PO en klas 1 en 2 VO kunnen via 3DkidsCompany hun eigen bedrijf opzetten en onder de aandacht brengen. Daarnaast kan de buitenwereld zien welke scholen te benaderen zijn om objecten te laten ontwerpen en te laten printen. Ook kunnen scholen zich met hun platformpartners in verbinding stellen wanneer ze meer ‘productiecapaciteit’ nodig hebben.

Voor leerlingen biedt het platform niet enkel een kans om hun eigen 3D-printer en kennis hierover te delen met mensen uit hun buurt, ze kunnen zo ook hun ondernemende talenten verder ontwikkelen en aan iedereen laten zien. Het hele initiatief wordt ondersteund met lesmateriaal rondom ondernemen met de 3D-printer.

Start in Hoogeveen

Vier jaar geleden is 3Dkanjers gestart met een pilot in Hoogeveen en het leek de organisatie gepast om 3DkidsCompany ook hier te starten. Op donderdag 2 november om 10.00 uur is de website van 3DkidsCompany gelanceerd. Leerlingen van CBS De Regenboog hebben de eerste opdracht van de website gehaald en zullen daarmee als startende ondernemers aan de slag gaan.

Meer dan 30 scholen uit de regio Hoogeveen doen zeker mee, het initiatief is mogelijk gemaakt door provincie Drenthe, gemeente Hoogeveen en Rabobank Zuidwest-Drenthe.
Vanaf 2 november kan elke school met een 3D-printer zich aansluiten bij 3DkidsCompany.

Als het aan 3Dkanjers ligt, hoeft de 3D-printer nooit meer stil te staan.

Website 3DkidsCompany
Website 3Dkanjers

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top