3D-printer Ultimaker S5 aangekondigd

3D-printer Ultimaker S5 aangekondigd

Ultimaker heeft op de Hannover Messe de nieuwste uitbreiding van het professionele 3D-printportfolio onthuld: de Ultimaker S5. De Ultimaker S5 is volledig geoptimaliseerd om naadloos met bestaande workflows te integreren. De nieuwe 3D-printer is geoptimaliseerd om nog betere en betrouwbare resultaten te leveren. Het grotere bouwvolume maakt de Ultimaker S5 een professionele oplossing voor het printen van functionele prototypes, tooling en productiehulpmiddelen.

De Ultimaker S5 heeft volledig geïntegreerde hardware, software en materiaal configuratie. Daarnaast zijn de settings geoptimaliseerd, waardoor eindgebruikers volledige geometrische vrijheid hebben en met materialen met industriële eigenschappen kunnen printen. De Ultimaker S5 maakt het makkelijk om printopdrachten te herhalen, heeft een hogere up-time en is eenvoudig in een bestaande workflow te integreren.

3D-printer Ultimaker S5Verbeterde gebruikservaring

Door de introductie van een touchscreen wordt de huidige gebruikservaring verbeterd. De 3D-printer heeft een bouwvolume van 330x240x300 millimeter, geschikt voor het printen van grotere objecten. De Ultimaker S5 is voorzien van dual extrusion en heeft een verbeterde feeder, met een filament flow sensor die een print automatisch pauzeert en hervat wanneer de materialen op zijn. Hierdoor blijft de printkwaliteit onaangetast. De verbeterde bed leveling zorgt voor een correcte eerste laag en compenseert het printbed continu tijdens het printen, wat onbeheerd gebruik van de 3D-printer mogelijk maakt. De Ultimaker S5 ontsluit nieuwe applicaties en kan een breed scala aan materialen printen: van PLA tot geavanceerde technische materialen, zoals nylon en polycarbonaat. Verder is de voorkant van de 3D-printer voorzien van deuren en wordt er vanaf de zomer van 2018 een speciale geanodiseerde bouwplaat toegevoegd.

Tough PLA en Ultimaker App

Ultimaker heeft daarnaast twee additionele producten geïntroduceerd die professioneel 3D-printen nog toegankelijker maken:

  • Ultimaker Tough PLA – Een technisch PLA filament geoptimaliseerd voor het printen van modellen van groter formaat, zoals functionele prototypes en tooling, zonder delaminatie of kromtrekken. Met een gelijke impactsterkte en hogere stijfheid vergeleken met de Ultimaker ABS, is Tough PLA minder broos dan regulier PLA en heeft een mattere uitstraling.
  • Ultimaker App – De Ultimaker App maakt het voor gebruikers mogelijk om via telefoon of tablet op de hoogte te blijven van de voortgang van het printen. De gratis Ultimaker App stuurt notificaties naar gebruikers wanneer een printtaak klaar is, of wanneer een printer aandacht of onderhoud nodig heeft. Deze is beschikbaar vanaf 15 mei voor Android en iOS en werkt met Ultimaker S5 en Ultimaker 3 3D-printers.

Beschikbaar

De Ultimaker S5 en Ultimaker Tough PLA zijn beschikbaar vanaf 15 mei via Ultimaker’s wereldwijde partnernetwerk.

Website Ultimaker
Website Ultimaker / blog Ultimaker S5

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top