24-uurs Hackathon op GeoFort

24-uurs Hackathon op GeoFort

Op zaterdag 14 april 2018 wordt het forten- en waterlinieseizoen officieel geopend met een 24-uurs Hackathon. In het GeoFort nabij Leerdam bouwen wizzkids de Nieuwe Hollandse Waterlinie na in de digitale wereld van Minecraft. Generaal Kraijenhoff zal om 12.00 uur de eerste digitale steen leggen, ruim 200 jaar na start bouw van deze Waterlinie.

De Hackathon is het startsein voor een weekend vol feestelijke activiteiten op de forten, vestingsteden en waterlinies op 14 en 15 april. Kom kijken en ontdek het erfgoed van Edam tot Bergen op Zoom. Een compleet overzicht van de activiteiten tijdens Start Fortenseizoen staat op de website StartFortenSeizoen.

 

Waterlinies
Nederland telt 10 waterlinies: verdedigingslinies bestaande uit vestingen, forten en bunkers met een ingenieus systeem van sluizen, dijken en kanalen. Bij het naderen van de vijand konden grote stukken land onder water worden gezet, niet diep genoeg voor schepen en te diep voor man en paard. Inmiddels heeft een groot aantal forten een nieuwe bestemming gekregen.

Website Start Fortenseizoen

Website Forten.nl

Website GeoFort

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top