2 oktober BIM Onderwijsdag

2 oktober BIM Onderwijsdag

Ben je als bedrijf, student of docent op zoek naar de beste BIM-stagiairs, BIMafstudeerstages of toekomstige BIMmers?

Dan is de BIM Onderwijsdag op 2 Oktober een dag die in de agenda moet! Hét congres dat BIMmende bedrijven, het onderwijs uit de gebouwde omgeving en de laatste digitale ontwikkelingen met elkaar verbindt. 

Naast keynotes zoals die van Artificial Intelligence professor Eiben (bekend van TV) is er keuze uit wel 68 masterclasses over alle mogelijke BIM noviteiten, voor beginners tot experts.

In augustus gaat de registratie open. 

 

Aansluiting bedrijfsleven en onderwijs moet beter
De huidige curricula kennen een grote diversiteit van diepgang op het gebied van BIM. Daarbij is er slechts beperkte aansluiting met bedrijven en tussen de verschillende opleidingsniveaus universiteit, hbo en mbo waardoor afstemming lastig blijft.

Initiatieven om hier verbetering in te brengen zijn vaak lokaal en beperkt van opzet. Daarnaast geven  bedrijven aan dat er een tekort is aan goed opgeleide BIM-modelleurs, managers en -regisseurs. Dit heeft mede te maken met de vergrijzing en dat de bouw als minder sexy en high-tech wordt beschouwd. 

Het BIM-onderwijsprogramma van de Bouw Informatie Raad is er op gericht, goed gekwalificeerde studenten voor de gebouwde omgeving op de arbeidsmarkt te krijgen. Uiteraard met BIM affiniteit.

Dat is nodig omdat studenten die goed kunnen BIMmen bijdragen aan een bouwsector waar op een slimmere en duurzamere manier wordt gewerkt. Intensievere samenwerking is nodig zodat de instellingen van elkaar en het bedrijfsleven kunnen leren. 

Website BIM Onderwijsdag

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top